Σε απεργία προχωρούν από σήμερα Κυριακή και για οκτώ ημέρες περισσότεροι από 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της Βρετανίας με το συνδικάτο και τις ναυτιλιακές εταιρείες να προειδοποιούν για σοβαρές επιπτώσεις στο εμπόριο και στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Συμμετέχοντας στο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων που σαρώνει το τελευταίο διάστημα τη Μ. Βρετανία με φόντο την αύξηση του πληθωρισμού, το προσωπικό στο λιμάνι Φέλιξστοου, στην ανατολική ακτή της Αγγλίας, ζητά αυξήσεις μισθών που να καλύπτουν την αύξηση του κόστους ζωής.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ραγδαία άνοδος των ενοικίων στο Λονδίνο

«Η απεργία θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και θα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά αυτή η διαμάχη είναι αποκλειστικά ευθύνη της επιχείρησης», δήλωσε στο Reuters ο Μπόμπι Μόρτον, επικεφαλής της ένωσης για τις αποβάθρες, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είχε την  ευκαιρία να κάνει στα μέλη μας μια δίκαιη προσφορά, αλλά επέλεξε να μην το κάνει.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Σε υψηλό 40 ετών ο πληθωρισμός

Την Παρασκευή, η εταιρεία Hutchison Ports που διαχειρίζεται το λιμάνι, ισχυρίστηκε πως η προσφορά της για αύξηση μισθού 7% και εφάπαξ ποσό 500 λιρών είναι δίκαιη. Ανέφερε ότι το σωματείο εργαζομένων, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 500 υπαλλήλους σε ρόλους εποπτείας, μηχανικού και γραφείου, είχε αποδεχθεί τη συμφωνία.

Η ένωση που εκπροσωπεί κυρίως τους λιμενεργάτες, υποστηρίζει ότι η πρόταση είναι σημαντικά χαμηλότερη από τον τρέχοντα ρυθμό πληθωρισμού και έχει ήδη προηγηθεί πέρσι μια αύξηση κάτω από τον πληθωρισμό.

Η εργοδότρια εταιρεία ανακοίνωσε πως θα θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο της απεργίας που διαρκέσει μέχρι τις 29 Αυγούστου.