Τη θλίψη της για το γεγονός ότι ιδιωτικές της στιγμές είδαν το φως της δημοσιότητας, εξέφρασε η Φινλανδή πρωθυπουργός, Σάνα Μάριν, σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων.

Η ίδια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μία μέρα μετά τη διαρροή βίντεο που τη δείχνουν να διασκεδάζει σε πάρτι με φίλους της, αλλά και να χορεύει σε ένα κλαμπ με έναν τραγουδιστή.

Όπως είπε, είναι σε γνώση της πώς βιντεοσκοπείται διαρκώς, πρόσθεσε ωστόσο ότι εμπιστεύεται τους πολίτες που «κατανοούν την ανάγκη για ελεύθερο χρόνο και ιδιωτικότητα της πρωθυπουργού».

«Ελπίζω ότι το 2022 θα ήταν αποδεκτό για άτομα στη θέση του πρωθυπουργού να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους και να χορεύουν με τους φίλους τους. Δεν θέλω να χάσω την πίστη μου στους ανθρώπους. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ» υποστήριξε.

«Δεν έχω δοκιμάσει ναρκωτικά»

Η κ. Μαρίν θεωρεί τις κατηγορίες βαριές, σημειώνοντας ότι έκανε τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε περίπου μια εβδομάδα.

Η ίδια επισήμανε ότι δεν είδε να γίνεται χρήση ναρκωτικών στο πάρτι που συμμετείχε.

Σε ερώτηση αν έχει περάσει πολύς καιρός από το πάρτι ώστε να είναι σαφές το αποτέλεσμα από το τεστ για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, απάντησε ότι δεν ξέρει, σημειώνοντας ότι έκανε τις εξετάσεις για να είναι σίγουρη και διαβεβαίωσε ότι δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ναρκωτικά.

Ερωτηθείσα αν θα ήταν ικανή να λάβει αποφάσεις το πρωί της Κυριακής, τόνισε ότι οι συναντήσεις της είχαν κανονιστεί εκ των προτέρων, για να συμπληρώσει ότι δεν θυμάται ούτε μια φορά που υπήρξε ξαφνική κατάσταση μέσα στη νύχτα και χρειάστηκε να μεταβεί στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Παράλληλα, η ίδια κλήθηκε να απαντήσει αν θα μπορούσε να λειτουργήσει επαρκώς αν υπήρχε κατάσταση ανάγκης. Στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι οι συναντήσεις της γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και πως η απόδοσή της ήταν καλή.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν είχε προγραμματισμένες συναντήσεις για το Σαββατοκύριακο, ενώ υπογράμμισε ότι αν είχε προκύψει ανάγκη, «θα είχα φύγει αμέσως για να αναλάβω τα καθήκοντα μου μέσα στη νύχτα».

Νέο βίντεο

Σημειώνεται πως στη δημοσιότητα ήρθε και νέο βίντεο που παρουσιάζει την Σάνα Μάριν σε νυχτερινό κέντρο να χορεύει με έναν άνδρα, ο οποίος είναι ο τραγουδιστής Ολάβι Ουούσιβίρτα.

Κληθείσα να σχολιάσει την κατάσταση, η Μάριν είπε ότι τίποτα το ακατάλληλο ή το απρεπές συνέβη με τον τραγουδιστή.

Η Μάριν επανέλαβε ότι περνούσε χρόνο με τους φίλους της, χωρίς να διαπράττει παράνομες πράξεις. «Η υπηρεσία ασφαλείας είναι μαζί μου παντού», είπε και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος έχει το δικαίωμα να εκφράσει την ικανοποίηση ή τη δυσαρέσκειά του για τις πολιτικές μου».

«Λάθος η διαρροή ιδιωτικών βίντεο»

Σε ερώτηση γιατί πόζαρε σε φωτογραφία με ένα άτομο που έχει καταδικαστεί για έγκλημα, αρνήθηκε να σχολιάσει και πρόσθεσε ότι ζούμε σε κράτος δικαίου. «Δεν αξιολογεί τα εγκλήματα μεμονωμένων προσώπων η πρωθυπουργός», είπε.

Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη ότι «όλοι χρειάζονται μια διασκεδαστική και χαλαρή βραδινή έξοδο» για να αποκαλύψει ότι δεν διέθεσε σχεδόν καθόλου χρόνο στους φίλους της  από την άνοιξη. Σύμφωνα με τον ίδια, υπάρχουν ρεπορτάζ που δείχνουν μια πολύχρωμη εικόνα του ελεύθερου χρόνου της, ενώ η ίδια δουλεύει πολύ περισσότερο.

Ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι είδους υλικού μπορεί να υπάρχει ακόμα στον κύκλο των φίλων της, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι σωστό να διανέμεται και να δημοσιεύεται ιδιωτικό υλικό.