Στο γεωτρύπανο «Αμπντουλ Χαμίντ Χαν», το οποίο βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα 55 χιλιόμετρα νότια της περιοχής Gazi Paşa στη νότια Τουρκία, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ουκρανία.

Θα μας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι «όλα θα είναι πολύ διαφορετικά για την Τουρκία», όταν ανακαλυφθούν φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

«Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα που περιμένουμε, θα αρχίσουν να λαμβάνονται από εδώ και φυσικά, αυτό θα μας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους» ανέφερε ο Τ. Ερντογάν, τονίζοντας ότι το «Αμπντουλχαμίντ Χαν», το οποίο έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι τις 12 χιλιάδες μέτρα, είναι από τα κορυφαία πλοία στον κόσμο.

Απαράμιλλο στον τομέα του

«Επί του παρόντος, είναι απαράμιλλο στον τομέα του. Έχει τέτοια χαρακτηριστικά και τέτοια ομορφιά. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν καλά νέα. Ας δούμε τι θα φέρει. Φυσικά, κάποιοι άνθρωποι, ιδίως η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι πολύ ενοχλημένοι από αυτό. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ελπίζω να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με το γεωτρύπανο του «Αμπντουλ Χαμίντ Χαν» και θα τα μοιραστούμε με το έθνος μας. Πάνω απ’ όλα, ελπίζω πως τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, όταν θα ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιό μας».

Τέσσερα γεωτρύπανα και δύο πλοία σεισμικών ερευνών

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερα γεωτρύπανα και δύο πλοία σεισμικών ερευνών. Με όλα αυτά, είμαστε πλέον μια σημαντική δύναμη» πρόσθεσε ο Τουρκος πρόεδρος, ενώ σε ερώτηση για το αν οι έρευνες σε άλλες περιοχές, όπως η Μαύρη Θάλασσα και η Μαλαισία, εντάσσονται σε μια κοινή επίχειρηση με αυτή στην Ανατολική Μεσόγειο, απάντησε πως «όχι, είναι διαφορετικές».