Το σύνδρομο της μακράς νόσησης συνεχίζει να ταλαιπωρεί αρκετούς από τους ασθενείς που νόσησαν με κοροναϊό και οι επιπτώσεις του «Long-COVID» μπορεί να αποτελέσουν επιπρόσθετο πρόβλημα στην δημόσια υγεία.

Η «Long Covid» συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα σε ανθρώπους που νόσησαν από κοροναϊό. Μερικά από αυτά τα συμπτώματα είναι απώλεια της όσφρησης, δύσπνοια και κόπωση. Ενώ άλλα συμπτώματα περιλάμβαναν πόνο στο στήθος, πυρετό και πρήξιμο των άκρων.

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η Αλίκη Αθανασίου, ασθενής long covid για τα συμπτώματα που αντιμετώπισε και πως το διαχειρίστηκε.

«Αρχικά δεν τα αναγνώρισα τα συμπτώματα. Είχα έντονα το αίσθημα της κόπωσης και φρικτούς πόνους. Έχοντας περάσει δύο μήνες από την νόσηση μου και δεν ανάρρωνα, απευθύνθηκα στους γιατρούς μου διαπιστώσαμε ότι έχω μακροκρόνια νόσηση. Είμαι στον όγδοο μήνα από τότε που νόσησα και πια μπορώ να πω ότι είμαι καλύτερα» ανέφερε η κα. Αθανασίου.

Τα συμπτώματα που χτυπούν «καμπανάκι κινδύνου»

«Είχα χάσει το χαμογέλο μου και την διάθεση μου να επικοινωνώ με τους ανθρώπους. Επειδή εργαζόμουν από το σπίτι είχα «ιδρυματοποιηθεί». Δεν είχα καμία διάθεση να βγω από το σπίτι. Ετσι αποφάσισα να πάω να με δει ένας ψυχολόγος και δεν το μετάνιωσα. Επίσης συμμετείχα στο πρόγραμμα «Πνοή». Είναι ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό και με βοήθησε στο αίσθημα της ανημπόριας που αισθανόμουν. Κι αυτό γιατί, εκτός από τις αναπνευστικές ασκήσεις, στο πρόγραμμα συναντάς κι άλλους ανθρώπους σαν εσένα. Είναι μία κοινότητα ανθρώπων που καταλα

βαίνουν ακριβώς τι νιώθεις» περιέγραψε η Αλίκη Αθανασίου.