Η πρώτη πτώση εδώ και τρεις εβδομάδες καταγράφηκε στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια απροσδόκητη εξέλιξη που υποδεικνύει ότι η ζήτηση για εργασία παραμένει ενεργή.

Οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 σε 250.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας. Η ημερομηνία αυτή εξετάζεται ιδιαίτερα προσεκτικά επειδή αντιστοιχεί στην περίοδο αναφοράς για την έκθεση της κυβέρνησης για την απασχόληση του Αυγούστου, η οποία θα δημοσιευθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έκανε λόγο για 264.000 αιτήσεις.

Ψηλά οι αιτήσεις για κρατικές παροχές

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για κρατικές παροχές ανήλθαν σε 1,44 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 6 Αυγούστου, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου.

Αν και, όπως προκύπτει και από την εξέλιξη της τελευταίας εβδομάδας, οι εταιρείες προσπαθούν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν εργαζόμενους σε μια περίοδο που σημειώνονται ελλείψεις εργατικού δυναμικού, τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί εργοδότες προχώρησαν σε απολύσεις ή «πάγωμα» των προσλήψεων, εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας.