Με προβάδισμα πρόκρισης στις αποσκευές του επιστρέφει από τη Λευκωσία ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες με γκολάρα του Χουάνγκ (29’), ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και έδειξε στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα ότι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Europa League.

Οι πρωταθλητές, που είχαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο γκολ και να φύγουν με το διπλό από την Κύπρο, επιστρέφουν στη βάση τους και την επόμενη Πέμπτη (25/8) στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης» θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο από τον Χουάνγκ, που έκανε ό,τι ήθελε την μεσοαμυντική γραμμή του Απόλλωνα, σκοράροντας ένα ωραίο γκολ και βγάζοντας σε θέση βολής τους συμπαίκτες του. Ο Νοτιοκορεάτης ήταν εξαιρετικός και έδειξε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Ο Ασιάτης μεσοεπιθετικός, πάντως, στάθηκε άτυχος, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του στον Αγκιμπού. Ντεμπούτο και για τον Ντε Λα Φουέντε, με τον Αμερικανό να μπαίνει στο δεύτερο μέρος.

Οι Ερυθρόλευκοι πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσουν με το δεξί την περιπέτειά τους στη νέα Super League.

Με βασικό τον Χουάνγκ

Ο Κάρλος Κορμπεράν παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Αβιλα, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Κούντε ήταν στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς, Χουάνγκ και Ζινκερνάγκελ πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Νταβίντ Καταλά ξεκίνησε τον Απόλλωνα με την εξής 11άδα: Γιοβάνοβιτς, Καμάς, Ρομπέρζ, Πειπερνέ, Ντα Σίλβα, Κυριακού, Κολ, Φελίξ, Πίττας, Γιάνγκα και Ντιγκινί.

Δοκάρι ο Κούντε

Με ρυθμό, φάσεις, δοκάρι και γκολ κύλησε το πρώτο 20άλεπτο στο ΓΣΠ, με τον Ολυμπιακό να απειλεί πρώτος στο 3’ με τον Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 7’ οι γηπεδούχοι απάντησαν, αλλά ο Βατσλίκ είχε κλείσει καλά τη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ τη σέντρα – σουτ που έγινε από δεξιά. Ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Εμβιλά να δοκιμάσει το πόδι του. Ο Γάλλος βρέθηκε έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 17’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ, μετά από την ωραία έμπνευση του Κούντε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς. Ο Καμερουνέζος μέσος των Πειραιωτών «ζύγισε» το πόδι του, σούταρε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και έφυγε άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά οι Κύπριοι ήταν αυτοί τελικά που άνοιξαν το σκορ. Στο 18’, με το τυχερό του Γιάνγκα. Μετά από σουτ η μπάλα κόντραρε στον Σισέ και στρώθηκε στον επιθετικό του Απόλλωνα, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Βατσλίκ και με πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Καταλά.

Γκολάρα ο Χουάνγκ

Μετά το γκολ του Γιάνγκα οι ποδοσφαιριστές του Κορμπεράν προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν στο 29’ με τον Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή, απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς για το 1-1.

Οι πρωταθλητές ισοφάρισαν με την γκολάρα του Χουάνγκ, με τον Ασιάτη να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους Πειραιώτες να απειλούν ξανά στο 43’.

Ο Κούντε έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα παράλληλα με την εστία του Γιοβάνοβιτς. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1.

Μεγάλες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τους Ερυθρόλευκους να είναι καλύτεροι από τους γηπεδούχους και να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για το 2-1.

Στο 47’ ο Χουάνγκ έκανε την κάθετη πάσα στον Ραντζέλοβιτς, αυτός είδε τον Ελ Αραμπί, του πέρασε την μπάλα, αλλά ο Μαροκινός δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να φανεί απειλητικός απέναντι στον Γιοβάνοβιτς. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Νοτιοκορεάτης μέσος έκανε ωραία ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, γύρισε από δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να βρει συμπαίκτη του, με τους γηπεδούχους να απομακρύνουν την τελευταία στιγμή. Στο 63’ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε τετ α τετ τον Χουάνγκ με τον Γιοβάνοβιτς, αλλά ο Ασιάτης δεν κατάφερε να νικήσει τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

Μια φάση στην οποία μάλιστα ο διεθνής μέσος τραυματίστηκε, με τον Κορμπεράν να τον αντικαθιστά με τον Αγκιμπού Καμαρά. Μαζί με τον Αφρικανό ο Ισπανός έριξε στο ματς και τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί. Στο 79’ ο Κορμπεράν έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Βρουσάι και Ντε Λα Φουέντε να παίρνουν τις θέσεις των Ζινκερνάγκελ και Ραντζέλοβιτς.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την μπάλα να παίζεται μακριά από τις δύο εστίες και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 1-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΝΤΑΒΙΝΤ ΚΑΤΑΛΑ): Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Χάμπος (60΄ Χ. Μπα), Πίττας, Βα (46΄ Ονγκέντα), Ντιγκινί (74΄ Εντί), Γιάνγκα (60΄ Σαχάρ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΚΑΡΛΟΣ ΚΟΡΜΠΕΡΑΝ): Βατσλίκ, Άβιλα Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Κούντε (90΄ Μπουχαλάκης), Χουάνγκ (65΄ Καμαρά), Ραντζέλοβιτς (79΄ Βρουσάι), Ζινκερνάγκελ (79΄ Κόνραντ), Ελ Αραμπί (65΄ Χασάν).