Ακόμα μια επιτυχία για την ελληνική αποστολή στο Μόναχο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, με τη Σπυριδούλα Καρύδη να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό στο τριπλούν με επίδοση 13,71μ.

Αυτό θα είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας στον οποίο θα συμμετάσχει η Ελληνίδα αθλήτρια μιας και είναι μόλις 21 ετών. Η Καρύδη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό με την 12η καλύτερη επίδοση, που σημαίνει ότι πήρε το τελευταίο εισιτήριο.

Το πρώτο της άλμα ήταν στα 13,49μ., η δεύτερη ήταν η προσπάθεια που την έστειλε στον τελικό, ενώ στην τρίτη προσγειώθηκε στα 13,40.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της ΕΡΤ, έδειξε να μην μπορεί να πιστέψει την επιτυχία της λέγοντας:

«Δεν πίστευα ότι θα περάσω με αυτή την επίδοση. Όλα γίνονται, ο Θεός έκλεισε τα μάτια του και είμαι στον τελικό».

Για τον αν είναι χειρότερη η αναμονή από το να προσπαθεί να πετύχει επίδοση όσο αγωνίζεται:

«Δεν ξέρω, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Στην πρώτη φάση ήμουν στον αγώνα. Προσπαθούσα να το διαχειριστώ, δεν τα πήγα καλά ψυχολογικά. Μετά όσο περίμενα να τελειώσει, έλεγα πως, μία κοπέλα να κάνει έγκυρο θα περάσει, αλλά εντάξει πέρασα».

Για τη φετινή χρονιά:

«Φέτος ήταν δύσκολη χρονιά για εμένα, προπονητικά το βρίσκω. Είναι θέμα ψυχολογίας, πρέπει να το διαχειριστώ. Πέρσι έκανα 14,00μ για πλάκα, φέτος το έχω βάλει ταβάνι. Στον τελικό θα ηρεμήσω και θα το απολαύσω».