Απίστευτο ματς στην Μπρατισλάβα, με τον Ολυμπιακό να τσεκάρει το εισιτήριο για τα playoffs του Europa League! Μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πέναλτι, οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν τη Σλόβαν (3-4 πεν., 2-2 παρ., 1-1 κ.α.) και θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Λεμεσού στον επόμενο προκριματικό γύρο.

Μετά και την πρόκριση στην Μπρατισλάβα, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι πρωταθλητές θα τα δώσουν όλα με τους Κύπριους για τους ομίλους του Europa League, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού, έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους του Conference.

Η αναμέτρηση στη Σλοβακία είχε τρομερή εξέλιξη, με τον Ολυμπιακό αποδεικνύεται πιο ψύχραιμος στη ρωσική ρουλέτα. Ο Βατσλίκ έπιασε το κρίσιμο πέναλτι, ο Ματιέ Βαλμπουενά ευστόχησε στη συνέχεια και οι πρωταθλητές εξασφάλισαν τη συνέχεια του εφετινού, ευρωπαϊκού τους ταξιδιού.

Κλασικές ευκαιρίες με Μασούρα-Ελ Αραμπί

Ο Κάρλος Κορμπεράν επέλεξε να ρίξει από την αρχή στη μάχη τους Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλύτερα στο ματς, με το σουτ του Άβιλα στο 7ο λεπτό να καταλήγει αρκετά άουτ.

Στο 9΄ και στο 14΄, ήταν η σειρά της Σλόβαν να απειλήσει. Αρχικά, ο Κανκάβα έκανε το σουτ και ο Βατσλικ μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια, η προσπάθεια του Ζρμχαλ, κατέληξε στα χέρια του Τσέχου.

Στο 23ο λεπτό, ο Μασούρας σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο νεαρός άσος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, το σύνολο του Κορμπεράν άγγιξε το γκολ. Φοβερή σκαφτή μπαλιά από τον Κουντέ, προβολή του Ελ Αραμπί, με τον γκολκίπερ της Σλόβαν να κρατάει το μηδέν.

Η Σλόβαν έκανε επιθέσεις συνεχώς από την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ, με τον Τόμας Βατσλίκ να φωνάζει ξανά παρών στο 36ο λεπτό.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κούτσκα σούταρε άστοχα, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Γκολάρα Ζινκερνάγκελ και σοκ στις καθυστερήσεις

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Στο 54ο λεπτό, ο Μασούρας βρήκε τον Ζινκερνάγκελ, ο οποίος και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα της Σλόβαν. Ο άσος των ερυθρολεύκων έκανε ωραίο, διαγώνιο σουτ, γράφοντας το 0-1.

Το γκολ του Δανού ήταν στο κατάλληλο χρονικό σημείο, με αποτέλεσμα να «ρίξει» την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων.

Παρόλα αυτά, στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός κλείστηκε στα καρέ του, με τη Σλόβαν να ασκεί διαρκώς πίεση. Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Κάρλος Κορμπεράν θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Τικίνιο-Αγκιμπού και περνώντας στον πάγκο τους Ζινκερνάγκελ-Ελ Αραμπί.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να οπισθοχωρούν, με τον Μανωλά να περνάει στο γήπεδο και να παίρνει θέση σε τριάδα στα στόπερ. Στο 84ο λεπτό, ο Τόμας Βατσλίκ κατέβασε ξανά… ρολά, αποκρούοντας την προσπάθεια του Σαμπόνιτς.

Το πρέσινγκ της Σλόβαν ήταν ασφυκτικό και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Άγκμπο έκανε το σουτ, ο Σάπονιτς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Αμπένα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Ολυμπιακός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Το 1-1 έμεινε μέχρι και το τέλος της κανονικής διάρκειας, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται σε παράταση.

Απίθανη εξέλιξη στην παράταση

Στην παράταση οι πρωταθλητές μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν τη… δουλειά. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και βρήκε το «χρυσό» γκολ στο 11ο λεπτό του έξτρα χρόνου. Μετά από απίθανη μπαλιά του Εμβιλά, ο Μασούρας έκανε την κεφαλιά, με τον Αγκιμπού Καμαρά να έρχεται από πίσω και να σκοράρει για το 1-2.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το ματς, αλλά στο 108΄ ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία. Μετά από φάση διαρκείας μπροστά από την ερυθρόλευκη εστία, ο Γκριν έκανε το 2-2.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να καλύψουν τα νώτα τους, με την πρόκριση να κρίνεται τελικά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι στο ματς

Ραμίρες 1-0
Κούντε άουτ
Σάπονιτς 2-0
Μπουχαλάκης 2-1
Κούτσκα άουτ
Μασούρας 2-2
Γκριν 3-2
Άβιλα 3-3
Τσακβεντάτζε απόκρουση Βατσλίκ
Βαλμπουενά 3-4

Οι συνθέσεις:

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο (69΄ Αγκμπο), Πάουσεκ (90΄ Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90΄ Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμραλ (85΄ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (69΄ Σάπονιτς), Γκριν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα (85΄ Μπουχαλάκης), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (68΄ Αγκ. Καμαρά), Ελ Αραμπί (68΄ Τικίνιο / 91΄ Κανέ / 110΄ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (80΄ Μανωλάς)

Δείτε τα γκολ