Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού υποστηριζόμενη από την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Το πολύτιμο μέταλλο οδεύει να κλείσει την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο κατά 0,57% στα 1.799,69 δολάρια η ουγγιά και οδεύει προς εβδομαδιαία άνοδο άνω του 1%. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωναν άνοδο 0,49% στα 1.816,10 δολάρια.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν μετά από μια ευμετάβλητη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν κατά πόσον μια εμφανής επιβράδυνση της αύξησης του πληθωρισμού θα μπορούσε να μειώσει την ταχύτητα αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει επιβραδυνθεί, μετά από αυτό οι συμμετέχοντες στην αγορά μείωσαν τις προσδοκίες για επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Ωστόσο, τα πρόσφατα σχόλια αξιωματούχων της Fed εξακολουθούν να είναι γερακίσια και έχουν εμποδίσει χρυσό να διασπάσει το επίπεδο των 1.800 δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, οι υψηλές εγχώριες τιμές περιόρισαν τη ζήτηση χρυσού στην Ινδία αυτή την εβδομάδα, ενώ η αβεβαιότητα σχετικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Ταϊβάν ώθησε τους εισαγωγείς του πολύτιμου μετάλλου στην Κίνα να αναστείλουν μεγάλες αγορές.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 2% στα 20,73 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα 0,51% στα 960,85 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε κατά 1,83% στα 2.235,14 δολάρια.