Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 33χρονος που κατηγορείται ότι βίασε μια 32χρονη γυναίκα στα Ανώγεια στην Κρήτη. Να θυμίσουμε ότι ο άνδρας υποστηρίζει ότι ό, τι συνέβη έγινε με τη συναίνεση της 32χρονης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων, στις 19:25 το απόγευμα ο κατηγορούμενος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου.

Ο ιατροδικαστής, που εξέτασε τη γυναίκα, διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις και πάρα φύση βιασμού της. Το θύμα, που είχε έρθει στην Κρήτη για διακοπές με τον σύντροφο της κατέθεσε το πρωί στις αστυνομικές αρχές Ηρακλείου.

Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Από την πλευρά του ο φερόμενος ως δράστης υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε βίαιος, αλλά η ερωτική συνεύρεση ήταν συναινετική και για αυτό τον λόγο δεν εγκατέλειψε την 32χρονη, αλλά αντίθετα παρέμεινε στο Κέντρο Υγείας.

Η κοπέλα είχε πάει το βράδυ του Σαββάτου με τον σύντροφο της στα Ανώγεια για να παρακολουθήσει μια μουσική εκδήλωση. Στη συνέχεια έκαναν παρέα με τον φερόμενο ως δράστη και έναν φίλο του. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, ο 33χρονος τη μέθυσε με δόλο.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, ο 33χρονος προθυμοποιήθηκε να τη μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για να της παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. Όταν η γυναίκα έφτασε στο Κέντρο Υγείας, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν φορούσε εσώρουχο και ότι υπήρχε σεξουαλική πράξη σε βάρος της, ενημερώνοντας άμεσα την Αστυνομία.

Στη συνέχεια, η 32χρονη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Ο φερόμενος ως δράστης αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο, συγκεντρωμένοι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών. «Για τους βιασμούς φταίνε οι βιαστές, καμία μόνη» έγραφε το πανό της «Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου».

Πηγή φωτογραφιών: ertnews.gr