Στις δύο το μεσημέρι θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη δήλωση για την υπόθεση των υποκλοπών. Η υπόθεση αυτή από την Παρασκευή το πρωί και τις δύο παραιτήσεις που υποβλήθηκαν, του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντος μονοπολεί την πολιτική επικαιρότητα και προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα.

Διαβάστε ακόμη: Πολιτική θύελλα για την ΕΥΠ

Το στίγμα της δήλωσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών έδωσε τη Δευτέρα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μείνει η οποιαδήποτε σκιά.

Ξεκινώντας με τα όσα πρόκειται να αναφέρει ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του περί αυτού, ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «θα αναφερθεί πάρα πολύ αναλυτικά στη σοβαρή αυτή περίπτωση και θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα και πώς σκοπεύει να το αντιμετωπίσει».

Για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η υπόθεση ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Είμαστε υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής. Πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή και επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί. Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά. Είχαμε ένα γεγονός που πολιτικά δεν είναι ανεκτό. Δεν είναι κανονικό σε μια δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό ενός ευρωβουλευτή από τις εθνικές αρχές ασφαλείας».

Τόνισε, μάλιστα, ότι «αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης.» Προκειμένου, να διευκρινιστούν κάποια πράγματα, καθώς «σε αυτή την υπόθεση ακούγονται και λέγονται πολλά που οδηγούν περισσότερο σε σύγχυση», ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις σε ότι αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ ενόψει της δήλωσης του πρωθυπουργού ζητάει απαντήσεις στο ερώτημα ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα ποιοι και πόσοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται.