Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, είχε τονίσει ότι η καθαριότητα δεν είναι μία απλή διεκπεραίωση, αλλά αφετηρία για ζουν οι κάτοικοι καλύτερα στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος ανακοίνωσε ότι η προσπάθεια για μία Αθήνα καθαρή, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με τις υπηρεσίες του Δήμου να πραγματοποιούν συστηματικές εργασίες, αλλά και πολύπλευρες παρεμβάσεις που βελτιώνουν σημαντικά την ζωή των πολιτών και την εικόνα της πόλης.

Μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι της καθαριότητας έχουν τοποθετήσει 1.663 νέους μεταλλικούς κάδους στην 1, 2η, 3η, 4η, 6η και 7η Δημοτική Κοινότητα, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η τοποθέτηση περίπου 450 κάδων στην 5η κοινότητα.

Είπαμε όχι στον επιφανειακό και αποσπασματικό καθαρισμό, τοποθετώντας στην κορυφή της καθημερινής ατζέντας μας τις σαρωτικές δράσεις καθαριότητας, αλλά και την ουσιαστική ανανέωση  του  αστικού εξοπλισμού. Γιατί η Αθήνα είναι το σπίτι μας, από άκρη σε άκρη και η καθαριότητά της δεν αποτελεί διεκπεραίωση, αλλά αφετηρία για να ζούμε καλύτερα σε αυτήν», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι νέοι κάδοι είναι μεταλλικοί με πράσινο πλαστικό καπάκι, διαθέτουν ειδικό ποδομοχλό που επιτρέπει στους πολίτες να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους εύκολα, ενώ έχουν ενισχυθεί με υλικό αντιγκράφιτι, έτσι ώστε να προστατεύονται από βανδαλισμούς.

Εκτός από τους μεταλλικούς κάδους, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας συνεχίζουν να τοποθετούν όπου χρειάζεται στις γειτονιές, επιδαπέδια καλαθάκια, κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινοι), αλλά και ανακύκλωσης (μπλε), διαμορφώνοντας σταδιακά ένα σύγχρονο δίκτυο που διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να την διατηρούν καθαρή.