Άραγε έχει κανείς από εσάς παρατηρήσει τι συμβαίνει ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι στο φετινό καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι; Συμβαίνει το εξής παράδοξο: Οι δύο ομάδες ενδιαφέρονται μονίμως για τους ίδιους παίκτες με το αποτέλεσμα να παραμένει σταθερά ίδιο, το συνεχόμενο μπρά ντε φερ να αναδεικνύει νικητή τον Τσάβι.

Ο Ζιλ Κουντέ κατέληξε και αυτός στην Βαρκελώνη, με τον Τόμας Τούχελ να βλέπει ακόμη ένα βασικό του μεταγραφικό στόχο να χάνεται, δημιουργώντας έτσι σημαντικά προβλήματα στον μεταγραφικό του σχεδιασμό.

Ωστόσο ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός δεν είναι η μοναδική «κλοπή» των «μπλαουγκράνα» από τους μπλε… έχουν προηγηθεί και άλλες.

Η αρχή έγινε με τον Αντρέας Κρίστενσεν. Ο Δανός στόπερ βρίσκονταν στην Τσέλσι από την ηλικία των 16 ετών και έφτασε στο σημείο να γίνει βασικός παίκτης της πρώτης ομάδας.

Υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ εκτόξευσε τις μετοχές του με αποτέλεσμα να αποτελεί σημαντικό «γρανάζι» στη μηχανή της Τσέλσι. Το συμβόλαιο του Δανού ολοκληρωνόταν το φετινό καλοκαίρι, και παρά τις προσπάθειες των μπελ να τον κρατήσουν, ο Κρίστενσεν είχε μονάχα ένα στόχο. Να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα του Τσάβι.

Και έτσι έγινε ο Κρίστενσεν μετακόμισε στην Βαρκελώνη, αποτελώντας το πρώτο «χτύπημα» της Μπαρτσελόνα προς την Τσέλσι, μιας και στην πορεία θα έπαιρνε σειρά ένα ακόμη για την ακρίβεια… διπλό.

Η Μπαρτσελόνα λίγες στιγμές μετά θα ανακοινώσει την ανανέωση του Ντεμπελέ, αλλά και την απόκτηση του Ραφίνια. Δύο βασικών στόχων της Τσέλσι οι οποίοι ήταν στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Τούχελ.

Η Τσέλσι δεν το έβαλε κάτω. Επόμενος στόχος ο Ζιλ Κουντέ της Σεβίλλης. Οι μπλε του Λονδίνου έκαναν μια καλή πρόταση στους Ανδαλουσιάνους, τα βρήκε στο οικονομικό σκέλος με τον Γάλλο, και το μόνο που έμενε ήταν να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για Αγγλία.

Ωστόσο λογάριαζαν για ακόμη μια φορά χωρίς τον…ξενοδόχο. Η Μπαρτσελόνα κινήθηκε αστραπιαία ο Τσάβι συνομίλησε αρκετές φορές με τον Γάλλο και ο ίδιος πείστηκε να συνεχίσει στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά με άλλη φανέλα.

Επόμενοι; Οι δύο Ισπανοί πλάγιοι μπακ Μάρκο Αλόνσο και Αθπιλικουέτα αμφότεροι βρίσκονται στη λίστα της Μπαρτσελόνα, η οποία έχεις ως σύμμαχο τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο που η Τσέλσι έχει ακόμα αρκετά κενά στο ρόστερ της που αδυνατεί να καλύψει. Οι μπλε έδειξαν στα φιλικά προετοιμασίας τους πως έχουν εμφανή κενά τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν, με την «βαριά» ήττα (4-0) από την Άρσεναλ να δείχνει το πόσο «γυμνοί» είναι η ομάδα του Τούχελ.

Επιπλέον η Τσέλσι έχει και αντίπαλο τον χρόνο, μιας και σε εβδομάδα (6/8) θα υποδεχθεί την Έβερτον στο εναρκτήριο ματς του πρωταθλήματος.

Για την ώρα έχει ολοκληρώσει δύο μεταγραφές. Αυτές των Κουλιμπαλί και Στέρλινγκ. Όμως η Τσέλσι χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση κάτι που ίσως θα είχε καταφέρει αν δεν εμφανιζόταν πάντα μπροστά της η Μπαρτσελόνα…