Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής του Διστόμου μαζί με τους πυροσβέστες για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τις φλόγες να μην φτάσουν στον Ελαιώνα και από εκεί σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Δημάκα, που είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τον δήμαρχο, Γιάννη Σταθά, και με ομάδα εθελοντών της περιοχής «η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης».

Όπως μάλιστα σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο».

Ενα χιλιόμετρο από το Δίστομο

Η φωτιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο απέχει ένα χιλιόμετρο περίπου από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό.

«Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Διστόμου, καθώς θεωρεί την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται, καθώς φτάνουν στην περιοχή δυνάμεις από άλλες περιοχές της Βοιωτίας τη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα.

To πύρινο μέτωπο ξέπασε κοντά στο Κέντρο Υγείας του Διστόμου και της Παραλίας Διστόμου. Οι τοπικές αρχές έκαναν έκκληση να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα, ώστε να περιορισθεί άμεσα η φωτιά, καθώς η φορά των ανέμων είναι προς τους οικισμούς «162», Παραλία Διστόμου, ενώ ένα δεύτερο μέτωπο έχει φορά προς το Κέντρο Υγείας.

Ισχυροί άνεμοι

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση και ελαιώνα, ενώ στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και προ διετίας. «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, καίγεται μεγάλη έκταση. Το μέτωπο είναι πάνω από πέντε χιλιόμετρα. Εχουν έρθει δυνάμεις και έρχοντιαι κι άλλες, είπε νωρίτερα στο ΣΚΑΙ 100,3 ο δήμαρχος Διστόμου, Γιάννης Σταθάς.

Έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 60 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.