Η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Superleague θα διεξαχθεί σήμερα (21:00) σε εκδήλωση στη Λίμνη Βουλιαγμένης, περίπου τέσσερις εβδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν.

Οι 14 ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος θα μάθουν το πλήρες πρόγραμμα τους για φέτος, στην πιο ιδιαίτερη σεζόν που έχει γίνει, λόγω Μουντιάλ και to10.gr παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη Superleague.

Το πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου καλώς εχόντων των πραγμάτων, ενώ η Superleague πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε το καλεντάρι της νέας σεζόν και όλες τις ημερομηνίες -κλειδιά, τις διακοπές για το Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά και την έναρξη των πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα, η διοργανώτρια Αρχή έχει ανακοινώσει πως η φετινή Superleague θα διακοπεί από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, τρεις μέρες αφότου διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Μουντιάλ του Κατάρ. Μέχρι τις 13 Νοεμβρίου θα έχει γίνει με λίγα λόγια ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, ήτοι 13 αγωνιστικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κανονική του διάρκεια θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαρτίου και τα playoffs με τα playouts θα ξεκινήσουν έξι μέρες αργότερα (18/3). Αυτά θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, αφού τα τελευταία παιχνίδια είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 14 Μαΐου.

Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές θα διεξαχθούν μέχρι τη διακοπή για το Nations League (η Ελλάδα παίζει 24 και 27 Σεπτεμβρίου με Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία). Όσον αφορά τη σημερινή κλήρωση, η ΑΕΚ έχει ζητήσει να μπει κλειδάριθμος προκειμένου να δώσει εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος κερδίζοντας χρόνο για να είναι έτοιμη η «Αγια-Σοφιά Opap Arena».

Οι κιτρινόμαυροι θα κάνουν τα εγκαίνια της νέας τους έδρας στις 17 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Αγίας Σοφίας, και για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει να παίξουν εκείνη την αγωνιστική (5η) ημέρα Παρασκευή, είτε εντός είτε εκτός έδρας και όχι απέναντι σε ομάδα που θα παίζει στην Ευρώπη.