Εντυπωσιακή υποδοχή είχε και το δεύτερο Κοινό Ομολογιακό Δάνειο, 100 εκατ. ευρώ της «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC», μέλους του Ομίλου Capital Product Partners L.P. Το ομόλογο υπερκαλύφθηκε κατά 3,6 φορές και η δημόσια προσφορά έφτασε τα 359,49 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC» (η «Εκδότρια»),, μέλος του Ομίλου Capital Product Partners L.P. ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους έως 100 εκατ. Ευρώ και επταετούς διάρκειας, που πραγματοποιήθηκε με την εγγύηση του Ομίλου της CAPITAL PRODUCT PARTNERS L.P. (η «Εγγυήτρια»).

H συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα που συμμετείχε στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε € 359,49 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 3,6 φορές. Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 4,40% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 4,40% ετησίως. Η έκδοση του ΚΟΔ υποστηρίζει το επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Όμιλος Capital για τη στρατηγική μετάβαση στην πράσινη ναυτιλία και την ενίσχυση του αποτυπώματος του στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά, μέσω ενός σύγχρονου στόλου υψηλών προδιαγραφών, που αναπτύσσεται συνεχώς.

Η Διοίκηση του Ομίλου Capital Product Partners LP εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τους συντελεστές της έκδοση του ΚΟΔ και το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα το οποίο, μέσω της αποδοχής της συμμετοχής στη δημόσια προσφορά, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στο όραμα και τη στρατηγική του Ομίλου.

Ο CEO της Capital Product Partners L.P, Γεράσιμος Καλογηράτος, δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος της CPLP είναι σε δυναμική πορεία ανάπτυξης με στόχο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην παγκόσμια ναυτιλία. Η δεύτερη επιτυχής έκδοση ομολογιών στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά, είναι ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην πορεία αυτή. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο επενδυτικό μας πρόγραμμα για την συνεχή ανανέωση του στόλου μας με σύγχρονα πλοία μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ενώ με την αυξανόμενη παρουσία μας στο χώρο της θαλάσσιας μεταφοράς LNG αναδεικνύουμε τον ρόλο που έχει η ποντοπόρος ναυτιλία στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη.

Ευχαριστούμε θερμά το επενδυτικό κοινό της χώρας για τη στήριξή του σε αυτό το σημαντικό βήμα για την αναπτυξιακή στόχευση της εταιρείας μας και της ναυτιλίας εν γένει, καθώς και τους συντελεστές της έκδοσης για την επιτυχή έκβαση».

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της έκδοσης του ΚΟΔ, από την CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC, ήταν η έκδοση έως εκατό χιλ. (100.000) ανώνυμων, άυλων και κοινών ομολογιών με ελάχιστο ποσό εγγραφής τα €1.000. Οι ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη, θα έχουν συνολική διάρκεια επτά ετών, με δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης μέρους ή συνόλου του ΚΟΔ, μετά την παρέλευση του 2ου έτους και στη λήξη κάθε περιόδου εκτοκισμού.

Η Capital Product Partners LP μετρά 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χρηματιστήριο NASDAQ της Νέας Υόρκης. Ο στόλος υψηλών προδιαγραφών της αριθμεί σε 19 πλοία και με την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος, ύψους $597,5 εκατ. δολαρίων μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Μαΐου 2023, ο στόλος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 23 πλοία, αποτελούμενος από 7 πλοία τελευταίας γενιάς μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (‘LNG’), 15 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (containers) και 1 πλοίο ξηρού φορτίου.

Τα υπερσύγχρονα πλοία LNG πέρα από μία σημαντική αναπτυξιακή επένδυση, αποτελούν και στρατηγική κίνηση για την «πράσινη» ναυτιλία, καθώς για την πρόωσή τους αξιοποιείται φυσικό αέριο, επιτυγχάνοντας μειωμένη εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου κατά 23%, σε σχέση με την καύση ναυτιλιακού πετρελαίου. Με σαφή προσανατολισμό σε ένα βιώσιμο μέλλον και παραμένοντας μπροστά από τις εξελίξεις, ο Όμιλος Capital Product Partners LP, θέτει τις βάσεις για μία ναυτιλία,  τεχνολογικά προηγμένη, πιο φιλική προς το περιβάλλον και με ενεργό ρόλο στην ενεργειακή σταθερότητα και την πράσινη μετάβαση.

Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της ΚΟΔ ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank και η Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., Ανάδοχος ήταν η Optima bank και Σύμβουλοι  Έκδοσης η Τράπεζα Πειραιώς και η Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Σχετικά με την Capital Product Partners LP

Η CPLP, μέλος του Ομίλου Capital Product Partners ενισχύει τον στόλο της με σύγχρονα πλοία μειωμένου αποτυπώματος αερίων θερμοκηπίου μεταφοράς LNG καθώς και μεταφοράς container,  με αναπτυξιακές επενδύσεις για την περίοδο 2022-2023 που  ανέρχονται σε $597,5 εκατ. δολ.

Το 2021 έκλεισε για την CPLP με σημαντική αύξηση των συνολικών εσόδων στα 184,7 εκατ. δολάρια έναντι 140,9 εκατ. δολάρια για το 2020 και ισχυρή άνοδο στα καθαρά κέρδη, τα οποία για το 2021 υπερ-τριπλασιάστηκαν στα 98,2 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 30,4 εκατ. δολάρια το 2020. Αντίστοιχα, το πρώτο τρίμηνο του 2022 τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 73,4 εκατ. δολ. έναντι 38,1 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021 σημειώνοντας αύξηση 93% ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, κατά 130%, στα 25,1 εκατ. δολ. έναντι 10,9 εκατ. δολ. το α’ τρίμηνο του 2021.

Η CPLP είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο NASDAQ της Νέας Υόρκης από το 2007.