Ο Τζενάρο Γκατούζο, λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση του από τον πάγκο της Φιορεντίνα, απ’ όπου έφυγε χωρίς καν να προπονήσει την ομάδα, είχε «ακουστεί» για την Τότεναμ.

Τελικά οι «spurs» απέκτησαν τον Κόντε, και ο Ιταλός συνέχισε να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Έναν χρόνο σχεδόν μετά, ο προπονητής , πλέον, της Βαλένθια προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση Τότεναμ, στις οποίες αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ειπώθηκαν ψέματα και δεν πήρε τελικά την δουλειά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκατούζο:

«Έκανα λάθος που δεν μιλούσα τόσο καιρό, που δεν είχα »εργαλεία» να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αλλά έτσι είμαι. Θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα ότι δεν υπέφερα από τα πράγματα που είπαν για εμένα, αλλά το έκανα στην σιωπή.

Μπήκα στον στόχο για πράγματα που δεν είναι μέρος του εαυτού μου, είμαι ένα διαφορετικό άτομο. Βγήκαν πράγματα τα οποία δεν είναι αλήθεια. Αν πάμε να πιάσουμε πράγματα τα οποία έχω πει 15 χρόνια πριν και τα βάλουμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο η διαφωνία θα είναι εκεί, αλλά είμαι διαφορετικός από όπως με έχουν περιγράψει.

Η περσινή χρονιά με πόνεσε, είχα φύγει από την Φιορεντίνα και όλοι είχαν πειστεί ότι θα πήγαινα στην Τότεναμ. Και αυτό δεν ήταν αλήθεια. Δεν πήγα εκεί λόγω ψευδών κατηγοριών.

Ευτυχώς εδώ με υπερασπίστηκαν. Δυστυχώς τα social media μπορούν να καταστρέψουν ένα άτομο. Όταν έχεις μια υποστηρικτική οικογένεια και φίλους, το ξεπερνάς. Τα social media παίρνουν αρκετή κουβέντα, πρέπει να μπουν κανόνες. Κάποια πράγματα που ειπώθηκαν με έκαναν να νιώσω άσχημα, γιατί δεν είναι αλήθεια».