«Όταν η χώρα αντιμετωπίζει ένα καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις να δείχνουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όταν ο κ. Τσίπρας συνδυάζει, στην ίδια φράση, τις λέξεις «καμένα» και «ενσυναίσθηση», ο συνειρμός είναι άμεσος και προφανής.  Όλοι θυμούνται. Μερικές φορές το σιγάν είναι κρείττον του λαλείν».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πεντέλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις οποίες ο πρωθυπουργός φαίνεται να χαμογελά κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε στα καμένα από τη φωτιά της Πεντέλης.

«Τόσα χαμόγελα και τόση ευτυχία, τόσες ομαδικές φωτογραφίες χαράς με φόντο τα καμένα δεν έχω ξαναδεί», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter και πρόσθεσε: «Ένα τους θέμα σοβαρό είναι η ανεπάρκεια. Ένα άλλο όμως ακόμη θλιβερότερο, το πάνδηλο έλλειμμα ενσυναίσθησης».

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε από την πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης στη μάχη με τις φλόγες και την αιτία που προκάλεσε την τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε την Αττική.

«Έχουμε μία εικόνα της έκτασης της ζημιάς. Αυτό που κρατώ ως θετικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά, παρότι η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό, είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα. «Από εδώ και στο εξής θα αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές, υπεύθυνες για την αποκατάσταση».