Στο γραφείο της ανακρίτριας μετέβη από τις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών, που πέθαναν στην Πάτρα, μετά τη νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρη της Τζωρτζίνα, πριν τελικά το άτυχο κοριτσάκι καταλήξει τον περασμένο Ιανουάριο.

Η προφυλακισμένη 33χρονη ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι την Δευτέρα για να απολογηθεί για τη νέα κατηγορία που της αποδίδεται.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Η νέα δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη, ο οποίος μελετώντας το περιεχόμενο των καταθέσεων και των στοιχείων των ιατροδικαστικών εκθέσεων έκρινε πως το επεισόδιο που οδήγησε σε τετραπληγία το κοριτσάκι ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας και δεν οφειλόταν σε παθολογικά αιτία.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η 33χρονη γυναίκα λίγους μήνες πριν – όπως κατηγορείται – χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή, είχε προσπαθήσει και πάλι να το δολοφονήσει και μάλιστα μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Πάτρα: Μηνύει τον διευθυντή της ΜΕΘ η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου

Από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων γιατρών προκύπτει ότι η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει την καρδιακή ανακοπή, που η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη μέσα στο νοσοκομείο σε εξωτερική επέμβαση και δη από τη μητέρα της, αλλά το αποτέλεσμα αποσοβήθηκε λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών που στάθηκαν σωτήριες για τη ζωή του παιδιού.