Δραματικές στιγμές για δεύτερη μέρα βιώνει η Αττική, αφού παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά στην Πεντέλη έσβησε, μια νέα εστία στα Μέγαρα ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, προκαλώντας εκ νέου συναγερμό στις πυροσβεστικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια, τα οποία φέρονται να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη για να μην περάσει η πυρκαγιά τον δρόμο από τον Ανω Πευκενέα και οδηγηθεί στην Ζαχούλη που κατοικείται. Μάλιστα, έχει ήδη δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού ενώ το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται 95 πυροσβέστες με 19 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

«Μάχη» να μην φτάσει η φωτιά στο Αλεποχώρι

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μεγαρέων Κωνσταντίνο Φυλακτό το μέτωπο εκτείνεται στο ένα χιλιόμετρο και εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα από το Αλεποχώρι.

«Αλλάζει η φορά του ανέμου. Εκεί που τελειώνει η φωτιά ξανά πάλι από την αρχή. Ενα χιλιόμετρο είναι το μέτωπο, πέντε χιλιόμετρα πριν το Αλεποχώρι» είπε ο κ. Φυλακτός στο Open.

«Αν δεν έρθουν μηχανήματα έργου να κάνουν κάποια αντιπυρική ζώνη δεν νομίζω να ελεγχθεί η φωτιά. Εχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός, είναι μεγάλος ο άνεμος και όλο αλλάζει» είπε ο Δημήτρης Κυριακούλης, κάτοικος Μεγάρων.

Επίσης σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η αστυνομία. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

«Μεγάλο πρόβλημα ο δυνατός άνεμος»

Μιλώντας στο MEGA, ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση.

«Είναι μια δύσκολη πυρκαγιά, έχει ισχυρούς ανέμους. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν, αλλά το πρόβλημα είναι το παρθένο δάσος που έχει δύσκολη πρόσβαση».

Ο ίδιος τόνισε ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι θυελλώδεις, δυσχαιρένοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Ευελπιστούμε τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις να μπορέσουν να δουλέψουν. Υπάρχουν αρκετές δυνάμεις, τις οποίες επικουρούν οι υδροφόρες της περιφέρειας και των δήμων. Είμαστε στη διάθεση της πυροσβεστικής να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η αστυνομία. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.