Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για την πρώτη «μάχη» με τη Μακάμπι Χάιφα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Τετάρτη (20/7, 20:00) την ομάδα από το Ισραήλ με σκοπό να πάρουν από το πρώτο ματς προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η Μακάμπι από την πλευρά της θέλει να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και να είναι αυτή που μετά από τα δυο παιχνίδια θα περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο και θα κοντραριστεί με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Οι Ισραηλινοί, που έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς την προετοιμασία τους από τον Ολυμπιακό, ελπίζουν σε πρόκριση, έχοντας καταστρώσει ένα ειδικό πλάνο για να σταματήσουν τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά και τον Παπέ Αμπού Σισέ.

Αυτοί είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού που «τρέμουν» στη Χάιφα, μιας και ο Μαροκινός στράικερ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στον 21ο αιώνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ο Σενεγαλέζος, εκτός από τις ικανότητες του στο αμυντικό κομμάτι, είναι «κίνδυνος-θάνατος» και στην επίθεση και ειδικότερα στις στημένες φάσεις.

Στη Μακάμπι Χάιφα γνωρίζουν ότι ο Ελ Αραμπί μπορεί να τους «σκοτώσει», ενώ κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και με τον Σισέ, ο οποίος θα έχει ειδικό ατομικό μαρκάρισμα στα στημένα του Ολυμπιακού στην επίθεση για να αντιμετωπιστεί.

Ο σκοπός της αντιπάλου του Ολυμπιακού είναι να εκμηδενίσει την απειλή από αυτούς τους δυο, κι εφόσον το καταφέρει θα έχει περισσότερες πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα. Πέρα από αυτό όμως στη Χάιφα ποντάρουν και πάλι στο «εκρηκτικό» ξεκίνημα τους όπως συνέβη και στο ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά μερικά 24ωρα νωρίτερα.

Ο αιφνιδιασμός είναι «κλειδί» για τους Ισραηλινούς, που με την «αύρα» του κόσμου τους θέλουν να εκμεταλλευτούν τα πρώτα 15-20 λεπτά, με τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά τους να πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το συγκεκριμένο σενάριο.