Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν μέχρι στιγμής με 2 ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ από την 2η ΜΑΛ (Μοίρα Αλεξιπτωτιστών) και το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών) και 2 τροχοφόρους Φορτωτές. Είναι σε 2ωρη ετοιμότητα επέμβασης 150 άτομα, όπως επίσης και αριθμός λεωφορείων για συνδρομή, εφόσον απαιτηθεί, για την εκκένωση κατοίκων.

Η μάχη της Πεντέλης θα συνεχιστεί όλο το βράδυ και ο Στρατός θα είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει πυροσβέστες, αστυνομικούς και εθελοντές.

Να σημειωθεί ότι και η Ελληνική Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα 282 αστυνομικούς με 90 οχήματα.

Στο πύρινο μέτωπο έχουν αναπτυχθεί 420 πυροσβέστες με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν -και συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή- από την πρώτη στιγμή δεν ήταν σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου.

Όλοι εναπέθεσαν τις ελπίδες τους στα εναέρια μέσα, οι χειριστές των οποίων με αυταπάρνηση επιχείρησαν ακόμη και 40 λεπτά μετά την προβλεπόμενη ώρα διακοπής της τελευταίας τους ρίψης, καταβάλλοντας τιτάνιες προσπάθειες.

Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε με αποτέλεσμα πλέον η Αττική να ζει ακόμη μια εφιαλτική νύχτα και χιλιάδες κατοίκους (από Ντράφι, Ανθούσα, Δαμάσι και Διώνη όπου έχουν εκκενωθεί) να ζουν στιγμές αγωνίας για την επόμενη ημέρα.

Το ευτύχημα είναι, πάντως, πως τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός ούτε υπάρχει αναφορά για εγκλωβισμένους, παρά μόνο υλικές ζημιές σε κάποια στο Ντράφι. Επίσης, για προληπτικούς λόγους έγινε εκκένωση του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», με δεκάδες παιδιά και προσωπικό να μεταφέρονται ασφαλή σε άλλα νοσοκομεία.