Βλάβη στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου Λούτον, στο Λονδίνο, προκάλεσε ο καύσωνας που πλήττει εκτεταμένες περιοχές της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας.

Η διοίκηση του αεροδρομίου απέκλεισε τον διάδρομο για αρκετή ώρα, μέχρι την επιδιόρθωση της βλάβης, με αποτέλεσμα αεροπλάνα με προορισμό το εν λόγω αεροδρόμιο να οδηγηθούν σε άλλους αερολιμένες.

Καύσωνας

Η θερμοκρασία ανέβηκε πάνω από τους 37 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της Αγγλίας τη Δευτέρα, και προβλεπόταν να σημειώσει νέα ρεκόρ πάνω από 38,7 βαθμούς Κελσίου είτε τη Δευτέρα είτε την Τρίτη. Μεγάλο μέρος της Ευρώπης «ψήνεται» επίσης από κύμα καύσωνα.

«Οι πτήσεις αναστέλλονται προσωρινά για να καταστεί δυνατή η απαραίτητη επισκευή του διαδρόμου, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια προκάλεσαν την ανύψωση ενός μικρού τμήματος. Οι μηχανικοί βρίσκονται επί του παρόντος στο σημείο και ελπίζουμε να τεθεί ξανά σύντομα σε λειτουργία», ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανάρτηση στο Twitter.

Το αεροδρόμιο, που βρίσκεται περίπου 35 μίλια βόρεια του κεντρικού Λονδίνου, χρησιμοποιείται από αεροπορικές εταιρείες όπως η EasyJet, η Wizz Air , η Ryanair και η TUI.

Περίπου 14 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Λούτον εστάλησαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως το Γκάτγουικ και το Στάνστεντ, σύμφωνα με τα στοιχεία του FlightRadar24.

Στις 18:05, τοπική ώρα, το αεροδρόμιο τέθηκε ξανά σε λειτουργία.