Οι ειδήσεις γύρω από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις εξακολουθούν να είναι διαδοχικές αυτό το καλοκαίρι για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Η τελευταία αφορά στο 6ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών, το οποίο μπορεί να έχει οριστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο, όμως έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία του.

Με κάρτα ελευθέρας η Μαλαματένια Παπαδημητρίου είναι μέσα στις προσκλήσεις για την ετήσια διοργάνωση, που για το 2022 θα διεξαχθεί στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας από την Τετάρτη 14 έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21, το ατομικού χαρακτήρα event, στο οποίο αναδείχτηκε δύο φορές νικητής του απλού ο σπουδαίος Γιάννης Σγουρόπουλος (2019, 2021), συγκεντρώνει 56 αθλητές και αθλήτριες.

Οι 48 επιλέγονται από τον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) δίνει και 8 wild cards. Η δεύτερη λίστα κλείνει μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Βελιγραδίου, πάντως η 18χρονη Παπαδημητρίου συμπεριλήφθηκε στις προσκλήσεις πριν αυτό ολοκληρωθεί. Με τη συμμετοχή της στους αγώνες θα μεγαλώσει και η παράδοση, που θέλει την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση να έχει κάθε χρόνο παρουσία στον θεσμό.

Η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ρουμανίας οργανώνει το European U21 Championships υπό την αιγίδα της ETTU στη BT Arena. Μόλις τον Οκτώβριο του 2021 είχε γίνει στην Κλουζ Ναπόκα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών, ενώ θυμίζουμε ότι στην ίδια πόλη ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε πανηγυρίσει πριν από 4 χρόνια τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του στο απλό εφήβων.

Νωρίτερα τον Ιούλιο ανακοίνωσε η ETTU τις προσκλήσεις στους 48 αθλητές και τις 48 αθλήτριες από τα ranking list. Σε πολύ μεγάλο βαθμό είχε συμπληρωμένο και τον κατάλογο με τις κάρτες ελευθέρας κι εκεί η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων εμφανίζεται 3η στη σειρά. Έχει συχνές συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά νέων, εμφανίζει φυσικά και αρκετούς βαθμούς και αυτά λήφθηκαν υπόψη. Στην ίδια ανακοίνωση είναι επίσης οι  αναπληρωματικοί αθλητές και οι αναπληρωματικές αθλήτριες.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα, δηλαδή το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και το διπλό μικτό. Η Παπαδημητρίου, ετοιμάζεται για την πρώτη παρουσία της στο θεσμό. Μετείχε το τελευταίο χρονικό διάστημα με την εθνική νεανίδων στο Βαλκανικό και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχει δηλώσει συμμετοχή στο Youth Contender του Μαρόκου, που θα γίνει στο Αγκαδίρ από τη 1 έως τις 7 Αυγούστου και σίγουρα θα τεστάρει την κατάστασή της και σε άλλο διεθνές τουρνουά νέων μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Στόχος της ν’ ανέβει στο ranking list ώστε να πάρει μέρος στο φετινό Star Youth Contender των Σκοπίων. Πριν από το Ευρωπαϊκό Κ21, αρχές Σεπτεμβρίου, πρόκειται ν’ αρχίσει τους αγώνες της και στην αυστριακή λίγκα με τη Φρόσμπεργκ.