Η αποχώρηση του Πάμπλο Λάσο από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης αποτέλεσε ένα πολύ «καυτό» θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, λόγω της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης, σχετικά με την υγεία του Ισπανού προπονητή.

Ο έμπειρος τεχνικός με ανάρτηση του είχε διαψεύσει τη Ρεάλ, αναφέροντας πως οι γιατροί που τον εξέτασαν, έδωσαν το ΟΚ για να επιστρέψει στους πάγκους». O Λάσο είχε την ευκαιρία να μιλήσει για όσα έγιναν και για το πολυσυζητημένο διαζύγιο στη συνέντευξη Τύπου που προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Ιούλη.

Για το αν η απόλυση έχει να κάνει με λόγους υγείας: «Η Ρεάλ θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό. Θα το εκτιμούσα αν μου έδιναν όλες τις πληροφορίες. Είμαι τυχερός που οι γιατροί που με φρόντισαν, είναι άνθρωποι που εμπιστεύομαι. Όταν η Ρεάλ με ενημέρωσε ότι δεν θα είμαι στηνπρώτη ομάδα, συμφωνήσαμε να αποχωρήσω. Δεν ξέρω αν το γεγονός ότι στηρίχθηκαν στις ιατρικές γνωματεύσεις που ήταν διαφορετικές από αυτές που έλαβα εγώ, το κάνει να θεωρείται προδοσία. Δεν είδα εκείνες της Ρεάλ και εμπιστεύομαι τις ιατρικές γνωματεύσεις που αφορούν την υγεία μου».

Για το θέμα της υγείας του είπε: «Είμαι πολύ καλά. Έπαθα καρδιακή προσβολή αμέσως μετά τον δεύτερο ημιτελικό αγώνα. Έχω φυσιολογική καρδιακή λειτουργία, είναι τέλεια. Την έβδομη μέρα έκανα προπόνηση. Ήταν μια μικρή καρδιακή προσβολή όπως μου είπε κάποιος γιατρός. Δεν είχα καμία επίσημη πρόταση από τη Ρεάλ.

Για τη Ρεάλ ανέφερε: «Δεν είμαι πλέον προπονητής της Ρεάλ , μετά από έντεκα χρόνια στον σύλλογο δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ζωή μου, είναι η ομάδα μου, είναι το σπίτι μου. Αυτό δεν αλλάζει ανεξάρτητα από το αν θα φύγω. Αν πρόκειται να επιστρέψω; Δεν ξέρω».

Πρόσθεσε: «Δεν ψάχνω ομάδα για να προπονήσω. Λόγω του τρόπου ζωής μου, πρέπει να ενθουσιάζομαι με τα πράγματα που κάνω. Λατρεύω την προπονητική, είναι η ζωή μου. Ελπίζω να έχω μια ευκαιρία».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για Ερυθρό Αστέρα, ξεκαθάρισε: «Ότι μίλησαν για μένα και για τον Ερυθρό Αστέρα μου προκάλεσε έκπληξη. Δεν υπήρξε επαφή. Βέβαια το γεγονός πως κυκλοφορεί το όνομα μου, σημαίνει ότι εκτιμούν τη δουλειά μου».

Για τη σχέση του με τη διοίκηση: «Κανείς δεν τα πάει τέλεια με το αφεντικό του. Υπάρχουν γνώμες και αν πρέπει να κοιτάξω αυτά τα χρόνια, έχουμε κερδίσει πολλούς τίτλους ανεξάρτητα από την σχέση με τον Χουάν Κάρλος Σάντσες».

Για το αν υπάρχουν σκέψεις για την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ισπανίας: «Η εθνική έχει έναν σπουδαίο προπονητή και μία σπουδαία δομή. Αν θα ήθελε να αναλάβω κάποια στιγμή; Αυτή η ερώτηση είναι ρητορική. Αλλά νομίζω ότι είναι σε καλά χέρια».