Πιστός στις συνήθειες που τον οδήγησαν εκεί που κανείς δεν μπόρεσε να βρεθεί. Στην αρχή της 5ης συνεχόμενης σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Το τσεκάρισμα της αντιπάλου Νο 1 στη διαδρομή για τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ έγινε όπως έπρεπε από τον προπονητή του Ολυμπιακού, όπως κάνει πάντα. Σε μια καλοκαιρινή περιπέτεια που από τα χρόνια του στην Πορτογαλία ο Πέδρο Μαρτίνς είχε το know how για να την περνάει άβρεχτος.

Ακόμη και πέρσι, όπου ήρθε ο αποκλεισμός από τη Λουντογκόρετς, το αήττητο του Πορτογάλου δεν έσπασε, καθώς αποκλείστηκε στα πέναλτι με δύο ισοπαλίες. Και το νέο σύστημα τού εκτός έδρας γκολ να το… νιώθει στο πετσί του.

Στη Χάιφα λοιπόν, όπου θα βρεθεί ξανά την Τρίτη (ο Ολυμπιακός αναχωρεί στις 3 το μεσημέρι για το Ισραήλ) ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τη Μακάμπι να ηττάται στα πέναλτι από την Μπερσεβά και να χάνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Μέσα σε 90 και κάτι λεπτά η Μακάμπι έδειξε ουσιαστικά όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει, αλλά και τα μειονεκτήματά της. Διπρόσωπη, εντυπωσιακή και αφελέστατη στο πρώτο ημίχρονο, συντηρητική και με σοβαρά λάθη στο δεύτερο, η Μακάμπι Χάιφα «ξεγυμνώθηκε» στα μάτια του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος είχε ήδη μια πάρα πολύ καλή εικόνα από τη Μακάμπι έχοντας μελετήσει μαζί με τους συνεργάτες του την πρωταθλήτρια Ισραήλ. Η Χάιφα, που από την περσινή σεζόν τουλάχιστον στα… χαρτιά μπορεί να είναι φέτος καλύτερη με τις προσθήκες που έκανε. Ακόμη και σε αυτόν τον τομέα πάντως ο Μαρτίνς είναι έτοιμος, καθώς ένα από τα βασικά νέα «όπλα» της Μακάμπι είναι ο Σούντγκρεν, που γνωρίσαμε από τη θητεία του στον Άρη.

Παίζει δε εκεί όπου ο Μαρτίνς ετοιμάζεται να «χτυπήσει» τη Μακάμπι. Ο Πορτογάλος χθες το βράδυ απλώς σιγουρεύτηκε για το πλάνο του. Ξέρει πολύ καλά πως πρέπει να «αναχαιτίσει» την ορμή που έχουν οι Ισραηλινοί, ειδικά στην έδρα τους, όπου παίρνουν μεγαλύτερη δύναμη. Θα χρειαστεί φρεσκάδα, τρέξιμο και καθαρό μυαλό στις επιλογές στο «δικό του» γήπεδο, την ώρα που ο τρόπος για να βρει δίχτυα έρχεται και από ένα σημαντικό παράγοντα.

Τις στημένες φάσεις, που πέρσι δεν ήταν το φόρτε του Ολυμπιακού, αλλά φέτος έχει δουλευτεί αρκετά και ο Μαρτίνς θέλει και ποντάρει πολύ και σε αυτόν τον τομέα. Με «βαρύ πυροβολικό» τον Σισέ, που έτσι και αλλιώς το «έχει». Κόντρα στην Μπερσεβά οι στημένες φάσεις ήταν μεγάλο πρόβλημα για τη Μακάμπι, ενώ ο πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού γνωρίζει πως μέσα από την πίεση ψηλά, στην άμυνα των Ισραηλινών, μπορεί να πάρει πολλά.

Τα λάθη γίνονται εύκολα και εκεί η ποιότητα και η κλάση του Ολυμπιακού μπορεί να «μιλήσει».

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο ματς στον 2ο προκριματικό γύρο έχει ξεκινήσει. Και ο Μαρτίνς ξέρει πως μπορεί η πρόκριση να φανεί από τη Χάιφα. Η δουλειά των παικτών του θα είναι δεδομένα δύσκολη, όμως όταν ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να επιστρέψει στα αστέρια οφείλει να το κάνει, ειδικά όταν είναι και το φαβορί.