Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε εύκολα την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Όρεγκον και θα διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο στη σπουδαία καριέρα της.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ μετά τον προκριματικό, ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξη και θετική για τον τελικό και τόνισε ότι τα μετάλλια ίσως να διεκδικηθούν κάτω και από τα 4.80 μέτρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη:

«Όλα έχουν πάει καλά από την προετοιμασία και σήμερα στον αγώνα. Είχε λίγο αέρα, αλλά το έχω δουλέψει αυτό και ίσως ήταν και θετικό ενόψει του τελικού. Παρότι είχα ένα πρόβλημα στα δοκιμαστικά, πέρασα και απ’ ό,τι είδα πέρασαν αθλήτριες με 4,35 μ., που είναι οι χαμηλότερες εδώ και πολλά χρόνια. Πράγμα, βέβαια, αναμενόμενο μετά από ολυμπιακή χρονιά. Στον τελικό οι Αμερικανίδες μπορούν να κάνουν 4,80 μ., αλλά ίσως πάνε χαμηλότερα τα μετάλλια».

Κυριακοπούλου: «Έχει πέσει το επίπεδο, συνεχίζω με αισιοδοξία»

«Δεν ήταν αρκετό αυτό που έκανα. Έχει πέσει το επίπεδο φέτος. Αλλά δεν με πήγε γενικά και έφταιξαν πολλά σε αυτό. Από την προετοιμασία δεν έχει πάει τίποτα καλά. Συνεχίζω με αισιοδοξία» δήλωσε από την πλευρά της η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Ελένη Πόλακ είπε:

«Ήμουν καλά και ήταν στόχος ο τελικός. Αν περνούσα τα 4,50 μ. Περιμέναμε πολλή ώρα για άλμα και αυτό εμένα με επηρεάζει στον αγώνα μου. Ζορίστηκα, επίσης, με τη μικρή φορά. Στο Ευρωπαϊκό ελπίζω να πάω με μεγάλη φορά. Καλή επιτυχία στην Κατερίνα Στεφανίδη».