Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, με τον τραγικό θάνατο του 49χρονου ζαχαροπλάστη.

Μετά την διαταγή κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα γεγονότα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις που προβλέπονται για να τεθούν σε αργία όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Θα γίνει ΕΔΕ

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να δοθεί άπλετο φως στα αίτια που στοίχισαν τη ζωή στον 49χρονο Θοδωρή.

Ο υπουργός Υγείας ζητά να μάθει τα γεγονότα και τις πιθανές αμέλειες που μπορεί να οδήγησαν στο θάνατο τον άνδρα, ο οποίος ζήτησε βοήθεια από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 49χρονος Θοδωρής αντιμετώπιζε πόνους στην πλάτη, όμως δύο νοσηλεύτριες του είπαν ότι έπρεπε να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, που είχε εφημερία εκείνη την ημέρα.

Βρίσκονταν 70 γιατροί στο νοσοκομείο

Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Για το λόγο αυτό, η ΕΔΕ πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητήσει και τυχόν ευθύνες διοικητικών οργάνων σχετικά με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

«Οι γιατροί δολοφόνησαν τον αδελφό μου» λέει η αδελφή του 49χρονου

Μιλώντας για την κατάσταση που βιώνει η οικογένεια του θύματος, η αδελφή του αδικοχαμένου άνδρα μίλησε στον Alpha, μη μπορώντας να συγκρατήσει την οργή της για αυτούς που οδήγησαν τον αδελφό της στο θάνατο.

«Το νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» έχει μια πρωτοπορία. Έκαναν μια λεκτική και εικονική διάγνωση. Είδαν, άκουσαν και δεν εξέτασαν τον αδελφό μου και τον εκτέλεσαν τον αδελφό μου. Δεν έχει ξανασυμβεί» σημείωσε.

«Όπως τον καιρό των lockdown βγαίναμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς, έτσι να βγούμε και τώρα στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς του «Αγίου Ανδρέα» που εκτέλεσαν τον αδερφό μου και τον άφησαν να πεθάνει», είπε με δάκρυα στα μάτια η αδερφή του 49χρονου.

«Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που το ξεκίνησε, αλλά θέλω να την ευχαριστήσω αν το τελειώσει» πρόσθεσε για την έρευνα που έχει διαταχθεί για να αποσαφηνιστεί τι έγινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Στη συνέχεια, απηύθυνε μήνυμα στον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, καλώντας τον να την κοιτάξει στα μάτια και να της πει ότι έγινε λάθος με τη ζωή του αδερφού της.

«Μπορεί να έρθει ο κύριος Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια; Τι θα μπορούσε να μου πει ο κύριος Πλεύρης αν τον είχα μπροστά μου; Τι θα έλεγε εκείνος αν ήταν η δική του μάνα στη θέση της δικής μου που μέσα σε λίγους μήνες έχασε και δεύτερο παιδί;» συμπλήρωσε η αδερφή του 49χρονου ζαχαροπλάστη που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα.