Την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού θα περάσει σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος εξασφάλισε το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ως εγγύηση για την αποφυλάκιση του.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015, συγκέντρωσε ήδη το ορισθέν ποσό της εγγύησης και γύρω στο μεσημέρι, όπως εκτιμάται, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να υπογραφεί το αποφυλακιστήριο και ο επί 17 μήνες προσωρινά κρατούμενος να βγει από τον Κορυδαλλό όπου είχε μεταφερθεί από το κατάστημα κράτησης Τρίπολης τον περασμένο Φεβρουάριο ενόψει της έναρξης της δίκης του για τέσσερις βιασμούς.

Διαβάστε ακόμη: Καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας

Το δικαστήριο χθες μετά την καταδίκη του 58χρονου καλλιτέχνη αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης. Η μειοψηφία του δικαστηρίου , δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Έντονες αντιδράσεις

Επίθεση δέχθηκαν οι συγγενείς,φίλοι του Λιγνάδη και η ηθοποιός και πρώην βουλευτής Ελένη Κούρκουλα από το κόσμο που φώναζε προς το δικαστήριο «Ντροπή, Αίσχος, να δώσετε τα παιδιά σας να φυλάει. Σαράντα χρόνια βίαζε παιδιά».

Σημειώνεται πως κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε και η ποινή για τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη. Για την μια πράξη του βιασμού για την οποία κρίθηκε ένοχος το δικαστήριο με ψήφους τεσσάρων έναντι τρίτων αποφάσισε να επιβληθεί ποινή δέκα ετών κάθειρξη, ενώ για τη δεύτερη πράξη του βιασμού με την ίδια πλειοψηφία (4_3) κρίθηκε ότι πρέπει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών .

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε η τελική ποινή να οριστεί στα δώδεκα χρόνια κάθειρξη.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του » ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου, που αιτήθηκε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ο Δημήτρης Λιγνάδης.