Με πρωταγωνιστή τον Καμάτσο, ο Αρης επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1 σε φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από τους Θεσσαλονικείς, σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση με τους Κιτρινόμαυρους και έκλεψε την παράσταση.

Ο Πορτογάλος μπήκε στο 61’ και στο 74’ άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος το γύρισμα του Νταμπό. Ο Ιβηρας, ο οποίος παραχωρήθηκε στον Αρη ως δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Μπούργος.

Ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις μέχρι το 74’, όταν οι Κιτρινόμαυροι έκαναν το 1-0 και έβαλαν… φωτιά στο παιχνίδι, με τον νεαρό Χατζηιωάννου ένα λεπτό αργότερα να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός μείωσε στο 80’ με τον Τικίνιο.

Οι Ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, με τον Πέδρο Μαρτίνς δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Πορτογάλος, που άφησε στην Αθήνα τους Ελ Αραμπί, Βρσάλικο, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Ζινκερνάγκελ, Παπασταθόπουλο, Μασούρα Κανέ, Βατσλίκ, Ρέαμπτσουκ και Σισέ, δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα ενόψει της νέας σεζόν και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα.

Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού πριν τα παιχνίδια με την Μακάμπι Χάιφα, για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο Αρης θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό, πριν τις αναμετρήσεις με την Γκομέλ για τα προκριματικά του Conference League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Χερμάν Μπούργος ξεκίνησε τον Αρη με 4-2-3-1, έχοντας τον Κουέστα μπροστά από την εστία και τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν στην τετράδα της άμυνας. Οι Ντουκουρέ και Ντιόπ ήταν τα χαφ, με τους Ιτούρμπε, Μανσίνι και Πάλμα πίσω από τον Γκρέι.

Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη στο τέρμα και τους Ανδρούτσο, Μπα, Μανωλά και Κίτσο στην άμυνα. Οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς και Καρβάλιο στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά δίπλα από τον Τικίνιο.

Χαμηλό τέμπο, λίγες φάσεις

Το πρώτο 25άλεπτο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις και με μόλις δύο τελικές. Στο 7’ ο Πάλμα σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Με την συμπλήρωση του 20άλεπτου ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Ουσεϊνού Μπα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αφρικανός σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Στο 30’ και στο 31’ είχαμε άλλες δύο τελικές, μία για κάθε ομάδα. Στην πρώτη περίπτωση ο Καρβάλιο απέφυγε ωραία τους αντιπάλους του, έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα του Αρη.

Ένα λεπτό αργότερα ο Πάλμα κατέβασε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε το διαγώνιο σουτ, δεν κατάφερε να απειλήσει τον Τζολάκη, που είδε την μπάλα να περνάει από μπροστά του και να καταλήγει άουτ.

Ο ίδιος παίκτης δοκίμασε στο 38’ να απειλήσει τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών, μετά το γύρισμα του Μανσίνι από αριστερά, αλλά δεν βρήκε στόχο.  Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον Ολυμπιακό και στον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικό σούταρε, αλλά ο Κουέστα ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Αλλαγή από τον Μαρτίνς, ευκαιρία για Ανδρούτσο

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Αβιλα να παίρνει τη θέση του Κίτσου. Ο Ανδρούτσος μεταφέρθηκε στα αριστερά και ο Ισπανός πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ελληνας μπακ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Κουέστα του είπε «όχι». Ο διεθνής άσος έκανε ωραία κούρσα από αριστερά, συνέκλινε, σούταρε, αλλά ο Ισπανός έδιωξε σε κόρνερ. Στο 49’ το σουτ του Καμαρά κόντραρε στο κεφάλι του Φαμπιάνο και έφυγε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπούργος απάντησε στην αλλαγή του Μαρτίνς, με τον Νταμπό αντί του Ντιόπ και στο 61’ έκανε άλλες πέντε αλλαγές. Οι Καμάτσο, Μαζικού, Οντουμπάγιο, Ματέο Γκαρσία και Χατζηιωάννου πήραν τις θέσεις των Εμπακατά, Ιτούρμπε, Γκρέι, Πάλμα και Πίρσμαν.

Στο 66’ ο Καμάτσο έκανε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε εύκολα. Στη συνέχεια ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Χασάν και Κούντε αντί των Ραντζέλοβιτς και Μπουχαλάκη.

Τρία γκολ σε 6 λεπτά!

Από το χαμηλό τέμπο σε… σκληρό ροκ! Από το 74’ έως το 80’ μπήκαν τρία γκολ και το ματς πήρε… φωτιά. Δύο για τον Αρη και ένα για τον Ολυμπιακό.

Στην πρώτη περίπτωση ο Νταμπό έκανε γλυκιά σέντρα από δεξιά και ο Καμάτσο με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ για τους Κιτρινόμαυρους. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μανσίνι έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μπα προσπάθησε να διώξει, αλλά δεν έβαλε καλά το σώμα του, με την μπάλα να στρώνεται στον Χατζηιωάννου και τον νεαρό σε κενή εστία να κάνει το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός μείωσε στο 80’ με τον Τικίνιο. Ο Χασάν έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Κουέστα απέκρουσε, αλλά ο Βραζιλιάνος πήρε το… ριμπάουντ και από κοντά μείωσε σε 2-1. Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 2-2, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε ο Καρβάλιο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ρυθμό, με τον Αρη να απειλεί στο 87’ με τον Καμάτσο. Ο νεαρός ελίχθηκε στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε δυνατά, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στις καθυστερήσεις οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή, με τον Κούντε. Ο Αφρικανός εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, αλλά η μπάλα «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα και έφυγε άουτ. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, με το τελευταίο σφύριγμα του Καραντώνη να βρίσκει νικητές τους γηπεδούχους με 2-1.