Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για Άρη και Ολυμπιακό που μπαίνουν σιγά σιγά σε ρυθμούς επίσημων υποχρεώσεων. Οι «κίτρινοι» για τα ματς με την Γκόμελ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και οι Πειραιώτες για τα παιχνίδια με την Μακάμπι Χάιφα για την ίδια φάση στο Champions League.

Μέχρι τότε, οι δύο ομάδες έχουν να δώσουν το αποψινό (21:00) φιλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος το παιχνίδι αυτό συνιστά πρόβα τζενεράλε, σε αντίθεση με εκείνη του Πέδρο Μαρτίνς που αντιμετώπισε έτσι το φιλικό με την Άλκμααρ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πήρε στην αποστολή όσους αγωνίστηκαν βασικοί κόντρα στους Ολλανδούς και αναμένεται να κάνει πολλές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Από την άλλη, αν και ο Άρης δεν ανακοίνωσε αποστολή, είναι πολύ πιθανό σε αυτό το ματς να κάνει μία πρόβα ενδεκάδας ενόψει των επίσημων ματς.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η επιστροφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά στην έδρα της μέχρι προ ολίγων ημερών ομάδας του, αυτή τη φορά ως αντίπαλος, έστω και σε φιλικό ματς.