Στον εξωτερικό μόλο στην Κάλυμνο η θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη από λαγοκέφαλους, μάλιστα μεγάλων διαστάσεων.

Μπροστά σε ένα «τέρας» που ξεπερνούσε τα έξι κιλά βρέθηκε ο Μιχάλης Μαμουζελλος, δεινός ψαράς, διαχειριστής της σχετικής σελίδας στο Facebook «Fishing gives life».

Διαβάστε επίσης: Κλιματική αλλαγή: Εκατοντάδες τροπικά είδη εισβάλλουν στη Μεσόγειο

Σε μια από τις εξορμήσεις toy έμεινε έκπληκτος, παρόλη την εμπειρία του, όταν στα αγκίστρια του πιάστηκε ένας τεράστιος λαγοκέφαλος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί από τους λεγόμενους «Λεσεψιανούς μετανάστες», όπως ονομάζονται τα ωκεάνια ψάρια που μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Ένα είδος καταστροφικό για τα αλιεύματα της περιοχής, επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αφού καταγράφτηκαν πολλές επιθέσεις σε λουόμενους και ψαροντουφεκάδες, ειδικά όταν είναι κοπάδια ή παρόμοιου μεγέθους, όπως αυτός που έφερε στην επιφάνεια ο Μιχάλης Μαμουζελλος.

Αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τους παράκτιους αλιείς αυτό το ξενικό είδος, όπως και άλλα πολλά, το οποίο να επισημανθεί πως προκαλεί τον θάνατο αν καταναλωθεί το κρέας του, που βλέπουν τα αλιεύματα να μειώνονται ανησυχητικά αλλά και τα εργαλεία της δουλειάς τους να καταστρέφονται.

Δείτε το βίντεο