Σοκ σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η δολοφονία του Σίνζο Άμπε, πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Τα βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας έχουν κατακλύσει το ίντερνετ, ενώ όσο προχωράει η ώρα ολοένα και περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές για τον 42χρονο δολοφόνο Τετσούγια Γιαμαγκάμι.

Στο σπίτι του δράστη της δολοφονίας βρέθηκαν εκρηκτικά. Αναλυτικότερα, βρέθηκαν αρκετές εκρηκτικές συσκευές, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί για την εξουδετέρωσή τους και για να αποκλείσουν τον χώρο.

Το κτίριο ταυτοποιήθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο «NHK» ως το σπίτι του δράστη. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο δράστης της επίθεσης είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρησιμοποίησε για την επίθεση αυτοσχέδιο όπλο, το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο Γιαμαγκάμι τέθηκε υπό κράτηση αμέσως, όμως πρόλαβε να πυροβολήσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον Άμπε, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του.

Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει φωτογραφία δευτερόλεπτα πριν ο δράστης πυροβολήσει τον Ιάπωνα πολιτικό.

Πώς είχε φτιάξει το όπλο

Ο δολοφόνος σκότωσε τον Σίνζο Άμπε με δύο σφαίρες πισώπλατα, χρησιμοποιώντας πιστόλι που είχε κατασκευάσει ο ίδιος από δύο κομμάτια, το ένα για την κάνη και το δεύτερο για τη λαβή, από ξύλο, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο μηχανισμός εκπυρσοκρότησης, ο οποίος ήταν ηλεκτρονικός.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του πυροβολισμού

Ποια ήταν τα κίνητρα του δράστη

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν, στην πραγματικότητα, άγνωστα. Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό, ο δράστης, μόνιμος κάτοικος της Νάρα, ήταν «εκνευρισμένος» με τον Άμπε.

Προς το παρόν είναι άγνωστο γιατί ήταν «εκνευρισμένος» με τον πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργό ο δολοφόνος, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω της ανάκρισης.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA