Με τη βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε πριν από λίγο, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης της παραίτησής του, όπως έκανε γνωστό η Ανούσκα Αστάνα, η υποδιευθύντρια του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του ITV.

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες αργότερα σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, στο οποίο αναμένεται να αναφερθεί στους λόγους παραίτησης.

Επιθυμεί να παραμείνει στην πρωθυπουργική καρέκλα

Το BBC, όπως και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσαν πριν από λίγη ώρα ότι ο Τζόνσον πρόκειται να παραιτηθεί, μετά τις αποχωρήσεις νεοδιορισθέντων υπουργών καθώς και περισσότερων από 50 μελών της κυβέρνησης, οι οποίες προκάλεσαν ουσιαστικά παράλυση στον κυβερνητικό μηχανισμό.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει συμφωνήσει να παραιτηθεί, αλλά επιθυμεί να μείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι να εκλεγεί ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών μέχρι το φθινόπωρο. Την είδηση μεταδίδουν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στη Βρετανία, όπως το BBC και ο Guardian.

Η Ντάουνινγκ Στριτ σε μια λιτή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα προς το έθνος σήμερα». Θυμίζουμε ότι μέχρι και χθες το βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργός επέμενε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

«Ο Μπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί σήμερα από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος», σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής του BBC Κρις Μέισον.