Μπορεί η ΑΕΚ να έχει ήδη κλείσει δύο μεταγραφικές κινήσεις για τον άξονα, με τις αφίξεις των Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον, ωστόσο στο στρατόπεδο της Ένωσης υπάρχει «δίψα» για την απόκτηση ενός ακόμα χαφ που θα «κουμπώσει» άψογα με τα δύο νέα αποκτήματα.

Το όνομα που θέλει φυσικά ο Ματίας Αλμέιδα να προσθέσει στο ρόστερ του, δεν είναι άλλο από αυτό του Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός μέσος της Θέλτα είναι ο διακαής πόθος του τεχνικού της ΑΕΚ και για αυτό η διοίκηση της Ένωσης προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να τον ντύσει στα «κιτρινόμαυρα».

Παρότι η υπόθεση του Πινέδα έμοιαζε να έμπαινε σε δεύτερη μοίρα, στην ΑΕΚ επικρατεί αισιοδοξία πως το θέμα είναι ακόμα «ζωντανό». Ο λόγος έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός πως καμία άλλη ομάδα δεν έχει εκφράσει τόσο έντονα το ενδιαφέρον της για τον ποδοσφαιριστή.

Και η συγκεκριμένη κατάσταση έχει αναγκάσει τη Θέλτα να αλλάξει στάση. Παρότι οι Ισπανοί δεν ήθελαν τον δανεισμό του Πινέδα, αλλά την πώληση του, πλέον η στάση τους έχει αλλάξει και τα δεδομένα τους έχει οδηγήσει να βάλουν στο… τραπέζι και τον δανεισμό.

Αυτό ωστόσο αναμένεται να γίνει μόνο εφόσον μπει μια ικανοποιητική ρήτρα στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, όπως τονίζουν στην Ισπανία.