«H κοινοβουλευτική σας ομάδα σας χαιρέτησε θερμά. Το χρειαζόσασταν μετά τη χτεσινή σας εμφάνιση στο ευρωκοινοβούλιο. Τουλάχιστον αυτή δεν σας γυρίσαν τη πλάτη, όπως έγινε χτες στο Στρασβούργο», ανέφερε ο Τσίπρας από το βήμα της Βουλής δίνοντας απαντήσεις σε όσα υποστήριξε στην πρωτολογία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης και ξεπαγώνουν οι συντάξεις από 1/1/2023

«Ακούγοντας σας να μιλάτε 46 λεπτά δεν είπατε τις λέξεις, «ακρίβεια, βενζίνη, πληθωρισμός, πανδημία, σκευωρία», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι case study. «Πρέπει κάποιος να δει με την ομιλία σας. Μας είπατε εσύ νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Που δημιουργ΄λησατε μία κατάσταση ζούγκλας για τους εργαζόμενους. Μας είπατε κι άλλα κουλά. Αποφασίσατε να παρουσιάσετε σαν φιλεργατικός. Μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του Τζορτζ Όργουελ από το 1984, ότι «ο πόλεμος είναι ειρήνη».

Να δώσετε απαντήσεις για τις εκλογές

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως πολλοί χαρακτηρίζουν τη σημερινή συζήτηση ως την πρώτη προεκλογική αναμέτρηση πριν από τις κάλπες. Δεν ξέρω αν ισχύει, ξέρω πως τις τελευταίες ημέρες «παίζετε» με τα πάντα, ακόμη και με το κρίσιμο θέμα των εκλογών . Έχει γίνει αντικείμενο ζητημάτων στο καζίνο του καθεστώτος σας. Σήμερα είναι μία πρώτη τάξεως ευκαιρία να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις, γιατί θεωρώ πως είστε ο πρώτος πρωθυπουργός στην αντιπολίτευσης που καταφέρνει από μόνος του να αποτελεί παράγοντα κοινωνικής αστάθειας στον τόπο.