Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του επανέλαβε κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας παρότι, όπως είπε, κυκλοφορούν φήμες.

Παράλληλα πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Παράγοντας αστάθειας είναι η απλή αναλογική που ψηφίσατε. Όταν γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας αυτή βόμβα θα αδρανοποιηθεί και στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση για την αυτοδύναμη Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι η σταθερότητα, την οποία χρειάζεται σήμερα ο τόπος παρά ποτέ, υπηρετείται από κυβερνήσεις που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Βουλής , έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν γρήγορα και ακόμα και αν συγκροτούνται από ένα κόμμα υπάρχει η δυνατότητα να διευρύνουν την απήχησή τους.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis είπε ότι η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αθώος ή είναι ένοχος, αλλά μέχρι τότε είναι υπόδικος. «Είναι βαρύ το κατηγορητήριο και απόλυτα στοιχειοθετημένο. Όλα σας ήταν γνωστά. Γνωρίζατε τι κάνατε όταν τον επιλέξατε. Θέλατε να ελέγξετε τη Δικαιοσύνη. Να στοχοποιήσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, τις οικογένειές τους, τις συζύγους τους», είπε και πρόσθεσε: «Λυπάμαι που στο εξωτερικό με ρωτούν γιατί ένας υπουργός της δικής σας κυβέρνησης θα βρεθεί στο ειδικό δικαστήριο».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα πως πρόκειται για τον υπουργό που είχε επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας για τη διαφάνεια. «Η παραπομπή είναι γεγονός που δεν θα μείνει ασχολίαστο. Είναι κηλίδα στο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», συμπλήρωσε.

Επίσης, επανέλαβε ότι η ακρίβεια και η έκρηξη του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο φαινόμενο αναφέροντας μόνο για τις τιμές του φυσικού αερίου ότι είναι πενταπλάσιες σε σχέση με πέρσι. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο που εκείνος πρότεινε να αντιμετωπιστεί η κρίση. «Αν σας είχαμε ακούσει θα είχαμε μοιράσει όλα τα χρήματα από την πρώτη στιγμή και δεν θα μας έμενε φράγκο», είπε, ενώ εκτίμησε ότι όντως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν πολύ άσχημα τα πράγματα τους επόμενους μήνες και ισχυρές οικονομίες όπως της Γερμανίας να δοκιμαστούν σε επίπεδο που δεν μπορούσαν να φανταστούν πριν από 4-5 μήνες.

«Οφείλουμε να έχουμε δημοσιονομικές εφεδρείες για να έχουμε την άνεση να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο βαθμό που είναι εφικτό. Δεν πρόκειται να οδηγήσουμε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Δεν πρόκειται να το κάνω. Έχω ευθύνη να κινούμαι εντός των πλαισίων που αντέχει η χώρα», διαβεβαίωσε.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ελευθεροτυπίας. «Κάποιοι ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπα την αλήθεια, ότι στην Ελλάδα μπορεί οποιοσδήποτε να γράψει οτιδήποτε εναντίον οποιουδήποτε», είπε ενώ αναφερόμενος στην εφημερίδα «Μακελειό» τόνισε πως είναι η επιτομή της χυδαιότητας και της αθλιότητας και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτή η εφημερίδα θα είχε κλείσει.

Για την έρευνα των Ρεπόρτερς δίχως σύνορα είπε μεταξύ άλλων ότι τοποθετεί τη Σιέρα Λεόνε πάνω από την Ιταλία, την Παπούα Νέα Γουϊνέα πάνω από την Κύπρο και αναφέρεται σε «βόρεια Κύπρο» η οποία είναι πάνω από την Ελλάδα.

«Επικαλείστε έρευνα που αναφέρεται σε «βόρεια Κύπρο». Ντροπή σας μόνο γι’αυτό», είπε και τόνισε πως υπάρχει θεσμοθετημένος μηχανισμός αξιολόγησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα θέματα αυτά.