Στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα για τη Novartis που χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αμετανόητο και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη μετά την τα όσα αναφέρει η απόφαση για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης θέτοντας στον κ. Τσίπρα το ερώτημα αν είναι αδιάφορο το γεγονός ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν στο ειδικό δικαστήριο.

«Πράγματι μέχρι να καταδικαστεί κάποιος είναι αθώος, αλλά ταυτόχρονα ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι υπόδικος» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Θεωρείτε αδιάφορο κ. Τσίπρα ότι δυο υπουργοί σας καταλήγουν στο ειδικό δικαστήριο;».

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε την αλά καρτ στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Δικαιοσύνης και διερωτήθηκε αν «τώρα είναι καλή η δικαιοσύνη αλλά ήταν κακή όταν τον παρέπεμπε;». Ο πρωθυπουργός επέμεινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ελέγξει τους «αρμούς της εξουσίας» και να «κυνηγήσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους κ. Τσίπρα γι’ αυτό επιλέξατε τον κ. Παπαγγελόπουλο».

«Οι δικαστές αποφάσισαν, αλλά προσέξτε γιατί η ιστορία γράφει ότι οι δύο υπουργοί σας (οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Παππάς) παραπέμπονται στη δικαιοσύνη». Η παραπομπή από μόνη της είναι μια μεγάλη κηλίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός απάντησε επίσης στον κ. Τσίπρα για την κριτική του στα περί ελευθερίας του τύπου και υποστήριξε ότι δεν είναι σοβαρές οι έρευνες που επικαλείται η αξιωματική αντίπολιτευση τονίζοντας ότι κριτής γι’ αυτά τα θέματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία δεν τα έχει αναδείξει ως προβλήματα για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι τη δήλωση για εκλογές στο τέλος της τετραετίας τόνισε ότι παρά τις φήμες χρέος μου είναι να υπηρετώ την σταθερότητα και πρόσθεσε ότι «παράγοντας αστάθειας κ. Τσίπρα είναι η απλή αναλογική. Αυτή νομοθετήσατε».

«Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ο τοπος χρειάζεται σταθερότηατα. Από κυβερνήσεις που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Βουλής. Η πηγή αστάθειας που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η απλή αναλογική. Όταν γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα αδρανοποιηθεί αυτή η βόμβα. Και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση για την αυτοδύναμη Ελλάδα» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «κινούμαστε στα όρια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων. Αν είχαμε ακούσει τον κ. Τσίπρα θα είχαμε μοιράσει τα χρήματα από την πρώτη στιγμή και δεν θα είχαμε φράγκο τώρα» λέγοντας ότι όπως και στην πανδημία έτσι και με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό η κυβέρνηση κινείται αξιοποιώντας τις δημοσιονομικές εφεδρείες αλλά «δεν πρόκειται να οδηγήσουμε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό».

Όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις για να απορροφήσουμε πλήρως τις επιπτώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα από τον πληθωρισμό, απευθύομαι στους πολίτες, σας λέει ψέματα». είπε ο κ. Μητσοτάκης.