Τεράστια, κατάλευκα, κεντημένα με πανάκριβα κρύσταλλα πέπλα αλλά και τούλια ροζ και γαλάζια, γεμάτα λουλούδια και φιόγκους, περνούν πάνω από θάλασσες, βουνά και ποτάμια.

Γάμοι, γάμοι, ατέλειωτοι γάμοι και βαφτίσεις που ξεκινούν από την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τα βόρεια προάστια της Αθήνας «πετούν» στο Αιγαίο, γυρίζουν αργότερα στο Ιόνιο και καταλήγουν στην Ιταλία και σε spots μαγικά, όπως η Τοσκάνη, η Βενετία και η Φλωρεντία, εκεί όπου διαθέτει ένα απίθανης γοητείας palazzo ο φίλος μου ελληνολάτρης φωτογράφος Μάσιμο Λίστρι.

Οι μεγαλύτεροι οίκοι του κόσμου έχουν βάλει στα ταμεία τους απίστευτα ποσά, καθώς μετά τα συνεχή lockdowns, ο κόσμος αποφάσισε να προχωρήσει σε γάμους και βαπτίσεις ή και τα δύο μαζί. Ο Valentino, η Schiapparelli, η Chanel, κυρίως όμως ο οίκος Dior διανύουν ολόχρυσες, αστραποβόλες εποχές.

Ο Dior μάλιστα τα «σπάει» κυριολεκτικά, καθώς σχηματίζονται ουρές έξω από τις exclusive boutiques του. Το προηγούμενο weekend με τους γάμους, τις βαπτίσεις, τις δεξιώσεις, τα γεύματα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη (υπήρχε μια… διαμαντοφόρος «γραμμή» μεταξύ Αθήνας, ελληνικών νησιών και Ιταλίας), ο εμβληματικός γαλλικός οίκος έγραψε ιστορία.

Οι κυρίες και δεσποινίδες που ήταν στα συγκεκριμένα spots φορούσαν από το πρωί μέχρι το βράδυ ρούχα, τσάντες, παπούτσια, αξεσουάρ με την υπογραφή Dior. Απλότητα, ηρεμία και χαμηλοί τόνοι, αντίθετα με όλα τα άλλα gatherings, επικρατούσε στο μικρό, φιλικό δείπνο της Ευγενίας Χανδρή.

Η πολυπράγμων Eugenie γιόρτασε τα γενέθλιά της στο ψαροφαγικό resto «Παπαϊωάννου» στο Καβούρι. Ανάμεσα στους λιγοστούς φίλους, ο Αλέξανδρος και η Κατερίνα Καΐρη, ο Πέτρος Παππάς, ο Χρύσανθος Πανάς, που η Ευγενία έχει γράψει πολύ όμορφα άρθρα στο βιβλίο του (του οίκου Assouline) «Greek Islands», η Μάγδα Καλλιτσάντση και βέβαια τα παιδιά της οικοδέσποινας.