Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν το είχε κρύψει ποτέ. Από το περσινό καλοκαίρι άλλωστε πριν καν υπογράψει στον Ολυμπιακό είχε θέσει ως προτεραιότητά του την επιστροφή στο ΝΒΑ. Δεν τα κατάφερε και πήρε την πρόταση του Ολυμπιακού που εν τέλει αποδείχτηκε και για τις δύο πλευρές μια εξέλιξη win win. O Ντόρσει βγήκε ξανά στον «αφρό» ως «πρώτο βιολί» στο παρκέ και ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στη μηχανή του έναν παίκτη που δεν είχε με το «δολοφονικό ένστικτο», βάλτε στα συν και το ελληνικό διαβατήριο.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο ελεύθερος Ντόρσεϊ επιμένει Αμερικανικά έχοντας την ελπίδα να ζήσει τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς να εμφανίζονται ως μια εξαιρετική και κυρίως ορθάνοικτη επιλογή.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει κάνει μια εξαιρετική πρόταση για ανανέωση στον Ντόρσεϊ και περιμένει. Πόσο θα περιμένει; Σίγουρα όχι αιώνια, γιατί ναι μεν ο Ντόρσεϊ είναι μια λύση που τα έχει όλα αλλά ο προγραμματισμός «τρέχει» και κυρίως οι στόχοι των plan B μέρα με την μέρα μπορεί και να μειώνονται. Για αυτό και ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά έχει δώσει τελεσίγραφο στον Ντόρσεϊ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ίσως και νωρίτερα, για να γνωρίζει αν θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν μαζί ή αν θα πρέπει να ενεργοποιήσει το plan b.

Ποιο είναι αυτό; Έχει δύο παραμέτρους καθώς η μια εκδοχή περιλαμβάνει ελληνική λύση και η άλλη από την ξένη αγορά. Και αν για τον ξένο δεν έχει διαρρεύσει κάτι έως τώρα για τον Έλληνα είναι τα πράγματα ξεκάθαρα.

Με τον Νικ Καλάθη να είναι στα πλάνα του κόουτς Μπαρτζώκα, παίκτη που είχε εξετάσει και στο παρελθόν όταν τελικά ήρθε στον Ολυμπιακό ο Σλούκας. Πόσο εύκολο είναι να φέρει τον Καλάθη ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα; Πολύ, αν κρίνουμε και από τον ντόρο που κάνει ήδη ο 33χρονος άσος που αναζητά το νέο σταθμό της καριέρας του με τον Παναθηναϊκό να τον έχει στην κορυφή της μεταγραφικής του λίστας παρότι δεν το… φωνάζει. Πριν λίγη ώρα μάλιστα βγήκε δημοσίευμα και για την Αρμάνι Μιλάνο για τον Νικ Καλάθη.

Όπως και να έχει η εβδομάδα που έρχεται είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την στελέχωση του ρόστερ της νέας σεζόν. Μια εβδομάδα που μεταξύ άλλων θα φέρει λογικά και την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Πίτερς. Αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο στο «παζλ» του νέου Ολυμπιακού…