Σε επίσημη ενημέρωση προς τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες προχώρησε η Super League για τις χθεσινές εξελίξεις που υπήρξαν στο Διοικητικό Συμβούλιο και τις αποφάσεις για τη συνεργασία με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αλλά και για την επαγγελματική διαιτησία.

Η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος, με επιστολή που εστάλη προς τους προέδρους της FIFA, Gianni Infantino, της UEFA, Aleksander Čeferin, το Γενικό Γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, την ΕΠΟ, καθώς και προς άλλους αρμόδιους φορείς, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ενημέρωσε για τη βούλησή της σχετικά με θέματα διαιτησίας.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται η ομόφωνη βούληση της Διοργανώτριας (13 ΠΑΕ υπέρ, μία ΠΑΕ ήταν απούσα από τη συνεδρίαση) για την υλοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, θέση την οποία στηρίζει και η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία (Super League 2).

Παράλληλα, η επιστολή αναφέρει ότι οι 11 από τις 13 ΠΑΕ-Μέλη της Super League, οι οποίες ήταν παρούσες στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τέθηκαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως επικεφαλής της Διαιτησίας για τα επόμενα δύο έτη (μία ΠΑΕ ήταν εναντίον και μία ΠΑΕ επιφυλάχθηκε).

Στην επιστολή επίσης καταγράφεται ότι η Super League προσβλέπει στην επείγουσα αρωγή της FIFA και της UEFA για την υλοποίηση των ανωτέρω, τονίζοντας ότι η τρέχουσα θητεία του Κλάτενμπεργκ ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες, ενώ το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου.