Αποφυλακίζεται, δύο μήνες μετά την καταδίκη του σε 10ετή κάθειρξη για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ο  μεσίτης  οποίος, μαζί με τον συγκατηγορούμενό του κοσμηματοπώλη, κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Η Δικαιοσύνη έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του κατηγορουμένου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα έως ότου δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται πως μόνο ο μεσίτης κι ο κοσμηματοπώλης είχαν κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχοι από τους συνολικά έξι κατηγορουμένους στην υπόθεση ενώ δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αναφορικά με τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους από το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Δεκτό έγινε το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής  για την υπόθεση .

«Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος όταν αυτό προσδιοριστεί» αναφέρουν οι συνήγοροι του Γ.Γλύκας και Ορφέας φίλιος.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαϊου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε  ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς ελαφρυντικά,  στον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη , οι οποίοι νωρίτερα είχαν κριθεί ένοχοι για το θάνατο του Ζακ. Κωστόπουλο.

Ο εισαγγελέας Σωτ. Μπουγιούκος ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους. Ωστόσο, πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας τους. To ίδιο ακριβώς αποφάσισε και το δικαστήριο, γεγονός που οδήγησε τον μεσίτη στη φυλακή, ενώ για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου διατάχθηκε η κατ οίκον έκτιση της ποινής του, λόγω ηλικίας.