Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την «απελευθέρωση του εδάφους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ», αναφέρει το ρωσικό δίκτυο RIA. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Λισιτσάνσκ, του τελευταίου προπύργιου της ουκρανικής αντίστασης.

Διαβάστε ακόμη:Λευκορωσία: Δεχθήκαμε πυραυλική επίθεση από την Ουκρανία

Η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις επιχειρησιακές προσπάθειές της στην αποχώρηση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, όπου οι δυνάμεις των αυτοαποκαλούμενων «λαϊκών δημοκρατιών» με την υποστήριξη της Μόσχας, μάχονται κατά του Κιέβου, από την έναρξη της πρώτης στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014.

Διαβάστε επίσης: Φιδονήσι: Ρωσική επίθεση με βόμβες φωσφόρου καταγγέλλει το Κίεβο

Οριστική κατάληψη της πόλης Λισιτσάνσκ

Το υπουργείο Άμυνας αρχικά ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τα χωριά που βρίσκονται γύρω από το Λισιτσάνσκ, περικυκλώνοντας την περιοχή, ενώ τώρα γίνονται μάχες με τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί εντός της πόλης.

«Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, μάχονται εντός του Λισιτσάνσκ νικώντας συνολικά τον εχθρό, που έχει περικυκλωθεί», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πριν προβεί στην ανακοίνωση για την οριστική κατάληψη της πόλης στο δυτικό Λουγκάνσκ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι έπληξε στρατιωτικές υποδομές στο Χάρκοβο που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως επίσης και μία βάση που χρησιμοποιούσαν ξένοι μαχητές στα περίχωρα του Μικολάιβ, που βρίσκεται στα νότια της χώρας.