Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από τη νύχτα-θρίλερ με τα δύο αιματηρά περιστατικά στην Αθήνα που θύμισε «Φαρ Ουέστ».

Τα δύο αιματηρά συμβάντα σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα και τελικά συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Αμέσως μετά τα περιστατικά υπήρξε μεγάλη σύγχυση αφού ακόμα και οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν πλήρη εικόνα των γεγονότων με αποτέλεσμα να μιλούν για δύο ανεξάρτητα συμβάντα: ένα στα Κάτω Πατήσια με διαπληκτισμό οδηγών και πυροβολισμούς και ένα δεύτερο στους Αγίους Αναργύρους με ένοπλη ληστεία, η οποία αποδείχθηκε ότι δεν συνέβη ποτέ.

Τι συνέβη

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε στις 9:30 το βράδυ στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε επτά άτομα για άγνωστη αιτία.

Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί σοβαρά, να μεταφερθεί στην Παμμακάριστο όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Δείτε βίντεο – ντοκουμέντο

Δύο τραυματίες

Ένας ακόμα τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς και άλλος ένας παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα όταν προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο.

Στην περιοχή, όπως είναι φυσικό, επικράτησε πανικός, ενώ επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν στη σύλληψη μιας γυναίκας.

Καταδίωξη και πυροβολισμοί στους Αγίους Αναργύρους

Λίγη ώρα αργότερα, αιματηρό ένοπλο επεισόδιο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους που τελικά συνδέεται με το συμβάν στα Κάτω Πατήσια.

Αναλυτικότερα, εμπλεκόμενος στη συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια απείλησε οδηγό με όπλο και του έκλεψε το αυτοκίνητό του με το οποίο διέφυγε, αναζητώντας καταφύγιο σε μπαρ στους Αγίους Αναργύρους. Αστυνομικοί που τον αναζητούσαν τον εντόπισαν μέσω του αυτοκινήτου.

Εκείνος τους αντιλήφθηκε και ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Σύγχυση στην πληροφόρηση για τα περιστατικά

Τη «θολή» εικόνα για το τι ακριβώς είχε συμβεί δεν ξεκαθάρισε ούτε η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, μάλλον το αντίθετο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, που βρέθηκε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους, συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter: «Δύο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ο ένας κακοποιός νεκρός. Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες, τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά. Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά».

Ενδεικτικό της έλλειψης σωστής και έγκυρης πληροφόρησης είναι ότι τα γεγονότα αυτά μέχρι το βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ δεν είχαν αποσαφηνιστεί. Δείτε το σχετικό βίντεο: