Ηττα από την Σάλτσμπουργκ με 3-1 για τον Ολυμπιακό στο έκτο και τελευταίο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν ακόμα δουλειά για να φτάσουν στο επίπεδο που θέλει ο Μαρτίνς και οι οπαδοί τους, αλλά έχουν ακόμα πολύ χρόνο για να βελτιωθούν και να παρουσιαστούν έτοιμοι στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της νέας σεζόν.

Ένα πολύ δυνατό φιλικό, στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις των Ερυθρόλευκων, αλλά και να δει τι χρειάζεται η ομάδα του, προκειμένου να βελτιωθεί και να παρουσιαστεί έτοιμη στα παιχνίδια με την Μακάμπι Χάιφα για τα προκριματικά του Champions League.

Οι πρωταθλητές ολοκλήρωσαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους και επιστρέφουν στην Ελλάδα, για να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Αβιλα, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Κανέ ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μασούρα, Αγκιμπού Καμαρά και Ραντζέλοβιτς πίσω από τον Ελ Αραμπί. Ο Ματίας Γιάισλε από την άλλη, παρέταξε την Σάλτσμπουργκ με την εξής 11άδα: Κον, Βαν ντε Μπρεμτ, Σολέ, Μπερνάρντο, Ούλμερ, Ντιαμπού, Καπάλντο, Ντιαρά, Καμερί, Σέσκο και Σίμιτς.

Προηγήθηκε με Ελ Αραμπί

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα, με την Σάλτσμπουργκ να έχει την πρώτη τελική της αναμέτρησης. Ο Καπάλντο έκανε το σουτ, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε εύκολα. Οι Αυστριακοί απείλησαν πρώτοι στο 6’, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Στο 15’ με τον Ελ Αραμπί. Ο Αγκιμπού Καμαρά πίεσε τον Μπερνάντο και ανάγκασε τον σέντερ μπακ της Σάλτσμπουργκ σε λάθος. Ο Μαροκινός επιθετικός το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή «εκτέλεσε» τον Κον για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Οι Αυστριακοί, όμως, απάντησαν στο 22’, με τον Σίμιτς να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Σέσκο πήρε την κεφαλιά από τον Σισέ και έβγαλε τον συμπαίκτη του τετ α τετ με τον Βατσλίκ, με τον επιθετικό της Σάλτσμπουργκ να νικάει τον Τσέχο και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Αγκιμπού Καμαρά, αλλά το σουτ του Αφρικανού έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχαν επίσης τα σουτ των Καμερί στο 32’ και Καμάλντο στο 35’, με την Σάλτσμπουργκ στο 41’ να κάνει το 2-1 με τον Καμερί.

Ο Σίμιτς έστρωσε την μπάλα στον συμπαίκτη του και αυτός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 2-1 υπέρ των Αυστριακών.

Χωρίς αλλαγές, ευκαιρία με Μασούρα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τους Ερυθρόλευκους στο 54’ να φτάνουν μια… ανάσα από τα 2-2.

Ο Ραντζέλοβιτς έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Μασούρα, με τον Κον να είναι εξουδετερωμένος, αλλά ο διεθνής εξτρέμ των Πειραιωτών δεν έβαλε σωστά το πόδι του και έχασε την ευκαιρία σε κενή εστία να ισοφαρίσει.

«Μέσα» Ζινκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με τους Μαντί Καμαρά και Φίλιπ Ζινκερνάγκελ να μπαίνουν στις θέσεις των Σωκράτη και Μασούρα. Ο Αφρικανός χαφ πήρε θέση στη μεσαία γραμμή και ο Εμβιλά γύρισε ως στόπερ. Στο 67ο λεπτό ο Πορτογάλος έριξε στο ματς και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά αντί του Ελ Αραμπί.

Στο 75’ η Σάλτσμπουργκ απείλησε με τον Μπερνάντο, αλλά ο Βατσλίκ είχε κλείσει καλά τη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Βραζιλιάνου μπακ. Εξι λεπτά αργότερα, όμως, ο Μπερνάντο κατάφερε να νικήσει τον Τσέχο τερματοφύλακα και να κάνει το 3-1.

Στο 88’ οι Αυστριακοί είχαν μια ακόμα ευκαιρία. Ο Οκαφόρ βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ, σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει νικήτρια τη Σάλτσμπουργκ με 3-1.

Η 11άδα του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος (61’ Μαντί Καμαρά), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά (79’ Καρβάλιο), Μασούρας (61’ Ζινκερνάγκελ), Ραντζέλοβιτς (79’ Χασάν), Ελ Αραμπί (65’ Αμπουμπακάρ Καμαρά).

H αρχική 11άδα της Σάλτσμπουργκ: Κον, Βαν ντε Μπρεμτ, Σολέ, Μπερνάρντο, Ούλμερ, Ντιαμπού, Καπάλδο, Ντιαρά, Καμερί , Σέσκο, Σίμιτς.