Δύο κομμάτια πρέπει να κρατήσει από το φιλικό με την Αρμίνια Μπίλεφελντ ο Πέδρο Μαρτίνς. Το πρώτο μισάωρο και το τελευταίο εικοσάλεπτο. Το ένα κομμάτι για προβληματισμό και το άλλο με χαμόγελο για τα… προσεχώς.

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά. Στο φιλικό με τους Γερμανούς ο πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες που δεν προορίζονται για το αρχικό σχήμα. Και είχε λογική αυτή η απόφαση, αφού το μενού την Παρασκευή είχε παιχνίδι με την Μπίλεφελντ και το Σάββατο νέο ματς με τη Σάλτσμπουργκ, στο πιο δυνατό φιλικό επί αυστριακού εδάφους.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1, γιατί στο πρώτο μισάωρο του αγώνα η εικόνα του δεν ήταν καθόλου καλή. Καμία καλή επιθετική συνεργασία και αρκετά αμυντικά προβλήματα. Στο διάστημα αυτό οι Ερυθρόλευκοι δέχτηκαν δύο γκολ, ο Κρίστινσον έβγαλε ένα τετ α τετ, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Μαρτίνς.

Το είπε, άλλωστε, ο έμπειρος τεχνικός στις δηλώσεις του, μιας και θεωρεί ότι το διάστημα αυτό επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Φυσικά πρέπει να προβληματιστούν και μάλιστα περισσότερο και οι παίκτες που αγωνίστηκαν. Γιατί ευκαιρίες στη ζωή δεν παρουσιάζονται πολλές. Αν δεν τις αρπάξεις, πέταξαν και πρέπει να περιμένεις αρκετά για να κάνουν και πάλι – αν την κάνουν – την εμφάνισή τους.

Συμφωνώ ότι η ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς, είναι κομματάκι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί σε επίσημο ματς. Για παράδειγμα. Πόσες φορές θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός με τη συγκεκριμένη αμυντική γραμμή; Καμία.

Πάμε και στα θετικά και στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Στο διάστημα αυτό ανέβασαν στροφές ο Ζίνκερναγκελ, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά και ο Μαντί Καμαρά. Παίκτες που υπολογίζονται για το αρχικό σχήμα. Σε συνδυασμό με την είσοδο του Μασούρα στο 79’. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ευκαιρίες και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει. Δεν το κατάφερε και στην τελευταία φάση του ματς δέχτηκε μια κόντρα και το τρίτο γκολ.

Το φιλικό του Σαββάτου με τη Σάλτσμπουργκ είναι το πιο δύσκολο, και το σημαντικότερο θα αγωνιστούν παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν στις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Χάιφα.