Το έντονο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Άλεκ Πίτερς είναι απόλυτα δικαιολογημένο, κι αν καταλήξει σε οριστική συμφωνία θα μιλάμε για μια σπουδαία κίνηση, που αναβαθμίζει τους νταμπλούχους σημαντικά στις θέσεις «3» και «4».

Είχαμε επισημάνει ότι η απώλεια του Μιλουτίνοφ και η ενεργοποίηση του plan B ίσως οδηγήσει τους Ερυθρόλευκους όχι στην απόκτηση ενός παίκτη στο 4-5 (π.χ., Μπέντιλ), αλλά ενός φόργουορντ με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα μπορεί να κατεβαίνει και στο «3». Ο 27χρονος Αμερικανός, που έχει κάνει γερό μπάσιμο ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του, αποτυπώνει αυτό ακριβώς.

Πρόκειται για εναν ελίτ σουτέρ με μέγεθος και ευχέρεια να κουμπώσει σε διάφορα σχήματα, με μπόλικη πείρα στο υψηλότερο επίπεδο (Mπασκόνια, Εφές, ΤΣΣΚΑ) και χαρακτήρα κομμένο και ραμμένο για τα οικογενειακά αποδυτήρια του ΣΕΦ.

Στο πρόσωπο του Πίτερς ο Ολυμπιακός βρίσκει κάτι που του έλειψε την περσινή σεζόν, δηλαδή ένα 4άρι με σταθερό σουτ και ικανότητα με πρόσωπο στο καλάθι, ο οποίος από τη 2nd unit όχι μόνο θα προσφέρει, σ’ ένα βαθμό, όσα και ο Βεζένκοφ στην επίθεση, αλλά θα μπορεί να συνυπάρχει και σε σχήματα μαζί του, ανοίγοντας το γήπεδο για την ομάδα και δίνοντας τη δυνατότητα να δημιουργηθούν χώροι στη ρακέτα. Θα λέγαμε ότι με αυτούς τους δύο στην ίδια πεντάδα, το ερυθρόλευκο spacing πηγαίνει σε… άλλο επίπεδο.

Τοποθετώντας τον Πίτερς στη αγωνία και στέλνοντας συνεχώς μαζί του έναν αμυντικό (υπό την απειλή του φαρμακερού του σουτ), ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα καταφέρει να μεγαλώσει τις διαστάσεις των τεσσάρων γραμμών. Προσφέρει χώρο στα γκαρντ να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν, αλλά και να βρουν διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Ο Κώστας Σλούκας θα βρίσκει περισσότερες ευκαιρίες για τα αγαπημένα του pull up από μέση απόσταση, όπως φυσικά και ο έτερος λάτρης του είδους Τάιλερ Ντόρσεϊ (αν τελικά παραμείνει κάτοικος Πειραιά).

Ταυτόχρονα θα κάνει τον Φαλ ακόμα πιο επιδραστικό για την ομάδα, αφού θα του δώσει επιπλέον άνεση και περισσότερες επιλογές, ώστε να δημιουργήσει από το ποστ. Ο Ολυμπιακός αρέσκεται να ακουμπά την μπάλα στο γάλλο σέντερ, ώστε να προκαλεί ανισορροπία στην άμυνα, και ο Πίτερς μπορεί να αποδειχτεί ένας ιδανικός τιμωρός αυτής της ανισορροπίας.

Αν και το παρουσιαστικό του δεν το μαρτυρά, ο Πίτερς είναι μαχητής και η αθλητικότητά του βρίσκεται σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο απ’ ό,τι νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Πέρσι πέρασε ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που τον οδήγησε στο χειρουργείο και τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα για αρκετούς μήνες, όμως επέστρεψε υγιής και πρόλαβε να πραγματοποιήσει ορισμένες πολύ καλές εμφανίσεις, με κορυφαία εκείνη απέναντι στον Ολυμπιακό (18 π. με 8/9 σουτ, 7 ριμπ. και 23 pir).

Εφόσον το deal ολοκληρωθεί, γιατί στις μεταγραφές μόνο όταν πέσουν οι υπογραφές δικαιούμαστε να μιλάμε με σιγουριά, ο Ολυμπιακός θα έχει ενισχυθεί ουσιαστικά προσθέτοντας στο δυναμικό του μια χρυσή εφεδρεία. Έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, ο οποίος θα αυξήσει και χρονικά και ποσοτικά την απειλή από την περιφέρεια, θα δώσει λύσεις και θα βοηθήσει τους συμπαίκτες του, αλλά και ένα εξαιρετικό παιδί.