Η μεταγραφή του Αλεκ Πίτερς στον Ολυμπιακό βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τους Ερυθρόλευκους, όπως ενημερωθήκατε από to10.gr, να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον 27χρονο Αμερικανό φόργουορντ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του, όμως, παράλληλα «τρέχουν» και άλλες δύο περιπτώσεις για τις θέσεις «4» και «5» ενόψει της νέας σεζόν, με τους νταμπλούχους, όπως αναφέρουν στο εξωτερικό, να έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τους Κώστα Αντετοκούνμπο και Τζόελ Μπολομπόι.

«Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Τζόελ Μπολομπόι, ενώ άρχισε συζητήσεις και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ρεπορτάζ στο εξωτερικό, με τους Ερυθρόλευκους να ψάχνουν παίκτες για τις θέσεις «4» και «5».

Ο μικρότερος αδερφός του Γιάννη πέρσι αγωνίστηκε Βιλερμπάν. Είναι 24 ετών, έχει ύψος 2.10 μ. και παίζει ως σέντερ. Υπό συνθήκες μάλιστα μπορεί να προσφέρει λύσεις και ως «4άρι», γεγονός που δίνει έξτρα επιλογές στον εκάστοτε προπονητή του. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του Κώστα Αντετοκούνμπο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα του Ολυμπιακού.

Το ίδιο είχε συμβεί και το περασμένο καλοκαίρι. Οι δύο πλευρές μάλιστα είχαν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά τελικά οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν και ο 24χρονος μετακόμισε στη Γαλλία και την Βιλερμπάν.

Ο λόγος για τον οποίο δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Κώστα στον Ολυμπιακό δεν ήταν οικονομικός, αλλά καθαρά αγωνιστικός, αφού ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν θα είχε τον χρόνο που επιθυμούσε, καθώς υπήρχε… συνωστισμός στις θέσεις «4» και «5».

Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς σταμάτησε το μπάσκετ ο Γιώργος Πρίντεζης, ενώ αποχώρησαν από την ομάδα οι Ζαν Σαρλ και Κουίνσι Έισι.

Θα έχει δεδομένα τον χρόνο συμμετοχής που ήθελε πέρσι, γεγονός που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, εάν ισχύουν τα περί επαφών που γράφουν στο εξωτερικό. Πέρσι, ο Κώστας Αντετοκούνμπο στην Euroleague είχε 5.8 πόντους και 2.7 ριμπάουντ ανά μέσο όρο, ενώ στο γαλλικό πρωτάθλημα είχε 3.9 πόντους και 2.1 ριμπάουντ.