Έτοιμη να γράψει μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού είναι η εθνική ομάδα πόλο ανδρών.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την τεράστια επιτυχία με το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών έχει μπροστά της ακόμη μια μεγάλη πρόκληση με στόχο την ιστορία.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα (17:00, ΕΡΤ2) την κάτοχο του τίτλου, Ιταλία, στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο.

Η «γαλανόλευκη» κατάφερε να λυγίσει τις ΗΠΑ στα προημιτελικά και να προκριθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, έχοντας σήμερα την ευκαιρία να περάσει στον τελικό και να κυνηγήσει το χρυσό.

«Νιώθουμε καλά, έχουμε αυτοπεποίθηση. Θέλουμε να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Έχουμε αλλαγές, κάποια παιδιά παίζουν πρώτη φορά. Θέλω να δω τα όρια της ομάδας και να δούμε πώς θα ανταποκριθούν στην πρόκληση ενός ημιτελικού. Αυτή είναι η ωραία πρόκληση» δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αμερική ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος.

Μεγάλος άτυχος ο Μάνος Ζερδεβάς, ο οποίος διαγνώστηκε με ρήξη τένοντα και θα χάσει τόσο τον σημερινό όσο και τον επόμενο αγώνα της Εθνικής.