Δείγμα θετικό για τον Άρη, που στο πρώτο φιλικό παιχνίδι του ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ηττήθηκε με 4-3 στην Αυστρία από το σαφώς πιο έτοιμο Αμβούργο. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και άφησε υποσχέσεις.

Είχε την κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία, ορθολογική ανάπτυξη, ενώ ήταν γρήγορη στις αντεπιθέσεις, δείχνοντας πράγματα που έχουν δοκιμαστεί στις προπονήσεις.

Κατάφερε να βάλει δύσκολα στους σαφώς πιο έτοιμους Γερμανούς. Σε ένα πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, πάντως, που «σημαδεύτηκε» από τα πολλά λάθη που έκαναν οι δυο ομάδες, με αποτέλεσμα στο 22΄το σκορ να είναι, ήδη, 2-2. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, ήταν λογικό οι παίκτες των κιτρινόμαυρων να αρχίζουν να μένουν από δυνάμεις, ενώ αντίθετα το Αμβούργο παρατάχθηκε με διαφορετική ενδεκάδα.

Κομβική φάση για την εξέλιξη του παιχνιδιού και ο τραυματισμός του Ντουκουρέ. Ο Άρης, πάντως, άφησε σε γενικές γραμμές υποσχέσεις με την απόδοση του, ενώ όταν μπουν και οι παίκτες τους οποίους έχει αποκτήσει, η εικόνα του θα είναι σαφώς καλύτερη.

Με δυο νέα πρόσωπα η ενδεκάδα

Ο Μπούργος επέλεξε σύστημα 4-4-2, ενώ το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη έκανε ο Πίρσμαν, που κάλυψε το αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Ακόμα, νέο πρόσωπο στο βασικό σχήμα και ο νεαρός Χατζηϊωάννου, που μαζί με τον Πάλμα ήταν το δίδυμο στην επίθεση. Στα αξιοσημείωτα και το ότι ο Γκαρσία αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος δίπλα στον Ντουκουρέ. Με 4-3-3 παράταξε την ομάδα του ο προπονητής του Αμβούργου, Τιμ Βάλτερ.

Πρώτο γκολ της χρονιάς από τον Ιτούρμπε

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ιτούρμπε. Ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε την λάθος εκτίμηση της φάσης από την άμυνα των Γερμανών και τον τερματοφύλακα, Ράαμπ, έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε εύκολα σε κενή εστία.

Άμεση «απάντηση» από τους Γερμανούς

Οι κιτρινόμαυροι πήραν το προβάδισμα, δεν κατάφεραν, όμως, να το διατηρήσουν, παρά μόνο για πέντε λεπτά, καθώς ο Γκλάτζελ κατάφερε να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική ενέργεια του Κίτελ – και την αργοπορημένη αντίδραση των αμυντικών του Άρη- και με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα.

Το πείσμα του Μαντσίνι και το αυτογκόλ

Ο Άρης δεν το έβαλε κάτω, όμως, έβγαζε ενέργεια στο παιχνίδι του, ενώ η πίεση που ασκούσε ψηλά, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη των Γερμανών. Στο 11΄ ο Μαντσίνι κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη φάση και εκμεταλλεύτηκε το νέο λάθος του τερματοφύλακα Ράαμπ, του έκλειψε την μπάλα, καθώς τον πέρασε στο σπρίντ και διπλασίασε τα τέρματα για τον Άρη. Δυο λεπτά αργότερα, οι κιτρινόμαυροι λίγο έλειψε να σκοράρουν για τρίτη φορά, όμως, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της γερμανικής εστίας, μετά από πολύ όμορφο πλασέ του Γκαρσία από τα 30 μέτρα. Από λάθος προήλθε, και πάλι η ισοφάριση των Γερμανών (στο 22΄) και συγκεκριμένα από λανθασμένη συνεννόηση ανάμεσα σε Κουέστα και Πίρσμαν, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Άνοιξε «λογαριασμό» ο Πίρσμαν (3-2)

Ο Άρης ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοση του, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, ενώ η ανάπτυξη του ήταν εξαιρετική για τα δεδομένα της εποχής. Στο 35΄, μάλιστα, πέτυχε το τρίτο του γκολ, αυτή τη φορά από στημένη φάση. Μετά από κόρνερ του Ιτούρμπε από αριστερά, ο Πίρσμαν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη. Oι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι και στα εναπομείναντα λεπτά και στο 42΄ έχασαν μια ακόμα ευκαιρία να σκοράρουν, μετά από ατομική ενέργεια του Πάλμα και πλασέ στην κίνηση του Μαντσίνι.

Μετρημένες αλλαγές

Με τρεις αλλαγές για τον Άρη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Σιαμπάνης αντί του Κουέστα κάτω από την εστία, ο Μαρμαρίδης αντί του Πίρσμαν και ο Παναγίδης αντί του Χατζηιωάννου. Ο Μαρμαρίδης αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής και ο Εμπακατά άλλαξε πλευρά και πήγε στο αριστερό. Αντίθετα οι Γερμανοί άλλαξαν ολόκληρη την ενδεκάδα.

Ατυχία με Ντουκουρέ, πρώτη για Ντιόπ

Άτυχος στάθηκε ο Ντουκουρέ, καθώς τραυματίστηκε μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε στο 53′ και δεν κατάφερε να συνεχίσει το παιχνίδι, ενώ αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο. Η αναγκαστική αυτή αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα να κάνει νωρίτερα από το αναμενόμενο το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη ο Ντιοπ.

Δυο γκολ σε ένα δίλεπτο το Αμβούργο και 4-3

Ο τραυματισμός του Ντουκουρέ φαίνεται ότι αποσυντόνισε τους κιτρινόμαυρους, που έχασαν την αμυντική συγκέντρωση και δέχτηκαν δύο γκολ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Ο Μέινερ στο 57′ και ο Αμαέτσι στο 58′ έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στη γερμανική ομάδα, που είχε και δύο δοκάρια (61′ και 63′). Το Αμβούργο με τους ξεκούραστους παίκτες ήταν καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ήταν λογικό όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Άρη να μένουν και από δυνάμεις. Αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα στα εναπομείναντα λεπτά, να μένει, σίγουρα, ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο.